15 setembre 2019 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

S’inicia aquest dilluns el període voluntari de pagament de tributs locals dels ajuntaments de Palma, Manacor i Marratxí recaptats per l’Agència Tributària de les Illes Balears NNota Informativa

S’inicia aquest dilluns el període voluntari de pagament de tributs locals dels ajuntaments de Palma, Manacor i Marratxí recaptats per l’Agència Tributària de les Illes Balears

S’inicia aquest dilluns dia 16 de setembre el període voluntari de pagament de determinats tributs dels ajuntaments de Palma, Manacor i Marratxí corresponents a l’any 2019 la recaptació dels quals correspon a l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), dirigit a més de 220.00 contribuents dels tres municipis. El termini voluntari finalitza el 18 de novembre a Palma, i el 2 de desembre a Manacor i Marratxí.

L’ATIB recorda als contribuents que, per raons d’eficàcia, agilitat i seguretat, no es remeten avisos de pagament en paper. La forma general per consultar, obtenir i/o pagar els rebuts és a través del Carter Virtual en el portal de l’ATIB (www.atib.es), introduint el DNI/NIF i el codi de contribuent. Així mateix, si es disposa certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve, també es pot accedir mitjançant la Carpeta fiscal del portal de l’ATIB.

En cas de no utilitzar el portal de l'ATIB, es posen a disposició dels contribuents 26 oficines de recaptació de l’ATIB en les quals també es pot fer el pagament dels tributs (sense necessitat d’anar a una oficina bancària), amb targeta bancària, amb independència de l’entitat emissora de la mateixa.

Al portal www.atib.es  es poden consultar els horaris i la situació de les oficines. Per evitar cues es recomana sol·licitar cita prèvia, ja sigui per internet al portal de l’ATIB o telefonant al 971 678 404. En el cas que no es tingui cita prèvia, l’atenció es farà atenent a la disponibilitat de l’oficina, tenint preferència les persones amb cita prèvia.

Pel que fa als rebuts el pagament dels quals estigui domiciliat en una entitat bancària, s’informa que seran remesos a les respectives entitats perquè siguin carregats en els comptes dels contribuents a partir del dia 31 d’octubre de 2019, en el cas dels rebuts de Palma, i a partir del 14 de novembre els de Manacor i Marratxí.

Un cop transcorregut el termini voluntari d’ingrés, respecte als contribuents que no hagin fet el pagament, s’iniciarà el període executiu, fet que determinarà l’exigència del recàrrec corresponent i, si escau, dels interessos de demora i de les costes que es produeixin.

Concretament, els tributs a pagar a cada municipi són els següents:

  • Manacor: impost sobre béns immobles, impost d’activitats econòmiques, impost sobre vehicles de tracció mecànica, impost sobre despeses sumptuàries (vedats de caça) i taxes municipals (clavegueram, recollida i d’eliminació d’escombraries i entrada de vehicles a través de les voravies –guals–,  reserves de via publica per aparcament exclusiu o altres d’autoritzades).

El nombre de contribuents és de 35.276 persones i l’import que es posa al cobrament és de 22,7 milions d’euros, corresponent a 117.779 rebuts (dels quals un 44% consten domiciliats o adherits al sistema especial de pagament –o “pagament a la carta”).

  • Marratxí: impost sobre béns immobles, impost d’activitats econòmiques; impost sobre vehicles de tracció mecànica i taxes municipals (utilització privativa o aprofitament del domini públic per entrades de vehicles a traves de les voravies i reserves de la via pública per aparcament i càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe, per recollida, transport, transferència i eliminació de residus urbans o municipals i de cementiri municipal i serveis funeraris).

El nombre de contribuents és de 29.835 persones i l’import que es posa al cobrament és 16,3 milions d’euros, corresponent a 87.589 rebuts (dels quals un 43% consten domiciliats o adherits al “pagament a la carta”).

  • Palma: impost sobre béns immobles, impost d’activitats econòmiques i taxa per les entrades de vehicles a través de les voravies i les reserves de la via pública per a aparcament exclusiu, prohibició d’estacionament i càrrega o descàrrega de mercaderies de qualsevol classe.

El nombre de contribuents és de 155.073 persones i l’import que es posa al cobrament de 129,1 milions d’euros, que correspon a un total de 330.778 rebuts (dels quals un 57% consten domiciliats o adherits al “pagament a la carta”).