1 d’agost 2019 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Menorca podria proveir la demanda elèctrica de Mallorca gràcies a l’excedent d’energia renovable produïda a l’illa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Menorca podria proveir la demanda elèctrica de Mallorca gràcies a l’excedent d’energia renovable produïda a l’illa

El vicepresident, Juan Pedro Yllanes, destaca el paper clau que té Menorca en el camí cap a la transició energètica de les Illes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha visitat Menorca acompanyat del director general d’Energia, Ferran Rosa. Durant aquesta primera visita a l’illa, ambdós han mantingut una trobada de feina amb la presidenta del Consell, Susana Mora, i la vicepresidenta de la institució insular, Maite Salord.

 

Menorca i les energies renovables

En la reunió, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius ha exposat la intenció de situar Menorca al capdavant de la transició energètica de les Illes Balears. En aquest sentit, ha destacat que, amb la inversió prevista per als pròxims anys en energies renovables, l’illa serà capaç de produir fins a 70 megawatts en un dia d’hivern a migdia. Tenint en compte que en aquesta hora només se’n necessiten 45mw, Menorca podria subministrar part de la demanda energètica de Mallorca, en cas que fos necessari.

 

A més, avui dia, l’energia solar i eòlica suposa el 10 % de l’energia que es consumeix a l’illa. D’aquí a dos anys, es calcula que aquesta xifra es podria doblar i arribar al 20%.

 

Yllanes també ha plantejat la possibilitat que Menorca participi en el projecte IREMEL, d’”Integració de recursos energètics a través de mercats locals d’electricitat”, de l’IDAE (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia del Govern central). “Menorca pot ser un escenari ideal per anar avançant en el canvi de model energètic de les Illes”, ha especificat el vicepresident.

 

Visita a la central tèrmica

El vicepresident i conseller, Juan Pedro Yllanes, i el director general d’Energia, Ferran Rosa, també han visitat les obres de la central tèrmica de Maó sota el guiatge del director general d’Endesa a les Illes, Martí Ribas. Una visita a la qual també s’han sumat el Consell de Menorca i els ajuntaments de l’illa.

 

Les obres s’emmarquen dins el projecte que Endesa ha desenvolupat per adaptar la central a la directiva europea d’emissions per tal que pugui continuar funcionant més enllà de 2020.