26 juny 2019 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Marxa des Güell a Lluc a peu s’adapta a la Llei de residus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Marxa des Güell a Lluc a peu s’adapta a la Llei de residus

La Conselleria de Medi Ambient col·labora en la distribució de 10.000 botelles d’alumini per als participants

Els participants en l’edició d’enguany de la Marxa des Güell a Lluc a peu, que s’ha presentat aquest dimecres, disposaran de botelles reutilitzables d’alumini per a hidratar-se. La substitució de botelles de plàstic d’un sol ús per aquests recipients serà possible gràcies al Conveni marc de col·laboració amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de residus de piles i acumuladors, ERP i Ecopilas.

En virtut del Conveni, es distribuiran 10.000 botelles d’alumini amb la finalitat de reduir la generació de residus sota el lema «Caminam i reutilitzam». La campanya té un cost total de 16.000 euros, dels quals 10.000 seran aportats per ERP i el Govern. La resta es finançarà amb aportacions voluntàries d’un euro per part dels marxaires, que s’abonaran en el moment d’inscriure’s.

Així, en els llocs d’avituallament dels marxaires, se substituirà l’ús de botelles d’aigua de plàstic d’un sol ús per botelles reutilitzables d’alumini que es podran omplir en els dipòsits d’aigua d’aquests punts durant tot el recorregut i que també podran ser reutilitzades per un període llarg de temps un cop acabada l’activitat.

D’aquesta manera, la cursa popular s’adapta a la Llei de residus aprovada pel Parlament a principis d’enguany. «No hi ha millor manera que predicar amb l’exemple; per això estam molts contents de poder col·laborar, juntament amb ERP, amb un dels esdeveniments socials més importants de Mallorca per aplicar l’article 25 de mesures de prevenció d’envasos per a grans esdeveniments», ha destacat el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó.