6 juny 2019 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 58 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 58 %

Formentera evita entrar en escenari de prealerta i recobra la situació de normalitat
L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de maig, ha caigut dos punts respecte del mes anterior i s’ha situat en el 58 % de mitjana. Per illes, només Formentera experimenta un increment, que passa del 48 % al 54 %. D’aquesta manera, torna a la situació de normalitat després de dos mesos en situació de presequera. Menorca (66 %) registra el mateix índex que el mes anterior, mentre que Eivissa (48 %) perd cinc punts i Mallorca (58 %) en perd dos.

De les deu unitats de demanda (UD) que hi ha a les Illes Balears, tres (Eivissa, Pla i Tramuntana Nord) experimenten caigudes significatives (superiors al 5 %) respecte del mes d’abril. D’aquestes, només la UD Tramuntana Nord entra en situació de prealerta. Si aquesta situació es repeteix durant dos mesos més seguits, la UD entrarà en escenari de prealerta de sequera.

La situació general és pitjor que la de fa un any i que la de fa dos anys. Tot i així, hi ha una UD (Manacor-Felanitx) que està en millor situació.

Les dades de l’AEMET indiquen que el mes d’abril de 2019 ha estat normal a tot l’arxipèlag, amb certes diferències entre les illes: així, el maig a Eivissa ha estat sec i només ha plogut el 33 % del que és habitual un mes de maig; a Mallorca (73 %) ha estat un mes normal, mentre que a Menorca (28 %) ha estat molt sec. Els percentatges interanuals continuen sent de superàvit a Menorca (125 %) i encara són deficitaris a Mallorca (96 %) i a les Pitiüses (90 %).

La manca de precipitacions fa suposar que el mes de juny la situació no millorarà.