29 maig 2019 | <9ªL> Conselleria de Salut

156 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

156 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 50; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 18; l’Hospital de Manacor, 2 i l’Hospital Can Misses, 1.
La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i d’atenció primària 
156 residents comencen avui la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears.
Entre els 156 residents hi ha 120 professionals de medicina, 27 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 4 de farmàcia, 1 de biologia i 1 de radiofísica
 
La directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut en funcions, Margalida Frontera, i el gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han donat la benvinguda als 156 residents que avui comencen la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases.
 
De les 157 places assignades s’han incorporats tots els professionals, excepte un metge de família a Eivissa, la qual cosa implica un 99,36 % d’incorporacions a les places ofertes.
 
El nombre de residents incorporats a les Illes Balears el 2019 es veu així incrementat sobre els 150 que s’incorporaren l’any 2018, amb un creixement acumulat d’un 23,6 % respecte de l’any 2015.
 
Entre els 156 residents hi ha 120 professionals de medicina, 27 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 4 de farmàcia, 1 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.
 
Distribuïts per illes, 140 residents faran la formació especialitzada a Mallorca; 10, a Eivissa, i 6, a Menorca.
 
L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 50; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 18; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Can Misses, 1.
 
La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària ha rebut 27 metges i 4 infermers; la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears, 5 psiquiatres, 3 psicòlegs i 5 infermers;  la Unitat de Comares, 14 infermeres; la de Medicina Familiar i Comunitària d’Eivissa, 7 metges; la de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca, 6 metges, i la Multiprofessional de Pediatria, 10 metges i 4 infermers.
 
Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, excepte els de radiofísica i radiofarmàcia, que en faran 3, i els d’infermeria que n’hauran de fer dos.
 
D’altra banda, es preveu que l’oferta de formació sanitària de les Illes Balears que s’aprovi enguany pugui arribar fins a les 200 places, gràcies a les recents acreditacions concedides per a Reumatologia i Oftalmologia a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Farmàcia Hospitalària a l’Hospital Can Misses i Geriatria a l’Hospital Sant Joan de Déu, així com l’ampliació de la capacitat docent de la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Anestèsia i Aparell Digestiu a l’Hospital Universitari Son Espases, i Radiologia a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.
 
Cal recordar que el Govern va aprovar el passat 17 de maig el Decret autonòmic de formació sanitària especialitzada, mitjançant el qual es pretén donar rellevància a la figura del tutor de residents, al cap d’estudis i a tots els professionals que intervenen en la formació dels residents, així com definir el marc de qualitat docent per a la formació dels residents.