14 maig 2019 | <9ªL> Conselleria de Salut

La consellera de Salut participa en les I Jornades del SAMU-061 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera de Salut participa en les I Jornades del SAMU-061

Gómez assegura que internalitzar el transport sanitari terrestre urgent ha estat un referent estatal
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat avui que internalitzar el servei del transport sanitari terrestre urgent del Servei de Salut ha estat un referent en l’àmbit estatal. Patricia Gómez ha fet aquestes afirmacions en la inauguració de la jornada del SAMU-061. El Govern de les Illes Balears va assumir l’any passat aquest servei mitjançant un encàrrec de gestió a l’entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB).
 
A la jornada, que s’ha duit a terme a al sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases (de les 9 h fins a les 12 h), han assistit també el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent del SAMU-061, Antoni Bellver. S’han presentat diverses ponències sobre qüestions com ara les polítiques i estratègies del SAMU-061, els projectes de l’àrea clínica, les reanimacions cardiovasculars o la gestió d’incidents amb múltiples víctimes.
 
El canvi de model de gestió a través de l’encàrrec de gestió a l’empresa pública GSAIB ha centrat part de la jornada. S’han plantejat millores com ara l’increment de l’operativa de recursos assistencials o la renovació dels aparells electromèdics (prestacions com ara desfibril·ladors, ecògrafs o cardiocompressors).
 
GSAIB és una empresa pública adscrita al Servei de Salut, amb personalitat jurídica pròpia, amb capacitat d’actuar i autonomia plena de gestió. Té l’objectiu de prestar serveis de suport a l’activitat assistencial dels centres sanitaris que depenen del Servei de Salut.