LOGO CAIB
13 maig 2019| <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Inversors i empreses balears assisteixen al fòrum d'inversió del projecte europeu LinksUp de la mà de la Fundació Bit NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Inversors i empreses balears assisteixen al fòrum d'inversió del projecte europeu LinksUp de la mà de la Fundació Bit

 
La Fundació Bit, empreses i representants de grups d’inversió de Balears han participat a Barcelona en la trobada LinksUp, projecte europeu de cooperació entre Catalunya, les Illes Balears i Occitània. Durant l’esdeveniment s’han ofert accions formatives sobre inversió, emprenedoria i gestió  de la innovació; reunions bilaterals per a recerca de socis i oportunitats d’inversió; i un fòrum d'inversió per a projectes empresarials en fase de desenvolupament.
 
Les entitats que participen en el projecte LinksUp són Fundació Bit, Fundación Universidad Empresa de la Región de Murcia (FUERM), Agència per a la Competitivitat de l'Empresa a Catalunya (ACCIÓ), l'Agència francesa Castres-Mazamet Technopole i el Centro de Inovaçao Empresarial da Beira Interior de Portugal. L’objectiu del projecte és millorar el creixement econòmic i la competitivitat de les start-ups dels sectors de TIC-turisme i de TIC-salut del sud-oest d’Europa i facilitar-los l’accés a finançament.
 
Així, la Fundació Bit ha ofert una de les accions formatives de les jornades, «Del softlanding a les vendes». Impartida per l'escola de negocis ESADE, estava dirigida a personal tècnic del projecte amb l’objectiu principal de donar suport a les start-ups per establir-se en altres territoris, iniciar relacions intersectorials i expandir negocis en les diferents regions on es desenvolupa el programa de softlanding de LinksUp (Illes Balears, Catalunya, Múrcia, Occitània, i Beira).
 
També hi ha hagut sessions formatives específiques per a 18 Bussines Angels i professionals de grups d'inversió, en el marc d'un programa dedicat a la professionalització de les inversions, i que tenia com a objectius principals reflexionar sobre els conceptes bàsics del procés d’inversió dels Bussines Angels, compartir experiències amb inversors potencials i actius i comprendre el paper d'altres actors en l’ecosistema emprenedor.
 
A aquest curs hi assistiren tres professionals de la  inversió de les Illes Balears: Celia Megias, de Connector Travel Tech; Joaquín Francisco Cotoner Fuster, de Veri Seed Capital; i Carolina Galán Lozada, de Galgar Advisory SL. El contingut ha inclòs l’autoavaluació del perfil d’inversor i definició d’una estratègia d’inversió, identificació i avaluació de les oportunitats d’inversió, seguiment de les empreses participades, aportació de valor a la seva junta directiva i negociació amb emprenedors.
 
En el marc d’aquesta formació, les 16 start-ups participants han tengut l’oportunitat de presentar els seus projectes i obtenir assessorament per part dels inversors per tal de millorar les presentacions i poder augmentar així les possibilitats d’obtenir finançament en futurs esdeveniments. En aquesta ocasió, tres de les start-ups procedien de les Illes Balears: Tourfeeling, Gedocu IT Consulting, i La Mejor Mesa.
 
Finalment, s’ha celebrat el Fòrum d'inversió d'ACCIÓ 2019, en el qual han participat 21 projectes, dividits en 3 categories: ciències de la vida i de la salut, TIC i altres tecnologies. Després dels seus pitchs, s'escolliren 9 finalistes, que exposaren els seus projectes davant del panel d'inversió que feren guanyadora l'start-up Venvirotech Biotechnology, fundada per Patricia Aymà. Aquesta empresa, que ja va resultar guanyadora del concurs Connect Up 2018 (en el qual col·labora també la Fundació Bit), ha estat reconeguda pel seu «potencial d'innovació i creixement internacional» després que l'empresa hagi creat un nou plàstic biodegradable a partir de bacteris.