8 maig 2019 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

27 joves agricultors reben 1,3 milions d’euros en ajudes per a posar en marxa plans empresarials NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

27 joves agricultors reben 1,3 milions d’euros en ajudes per a posar en marxa plans empresarials

El conseller Vicenç Vidal destaca el paper de les cooperatives en la formació al sector primari
El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) ha concedit ajudes per valor d’1.369.600,00 € a 27 persones en el marc del programa de subvencions per a la creació d’empreses de joves agricultors. Aquesta finalitat és una de les submesures que inclou el Pla de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-20.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha posat en valor aquestes dades com una mostra del «gran esforç que hem fet per a garantir el relleu generacional al sector primari». Amb tot, ha afegit, «cal posar en valor el paper que juguen les cooperatives en la formació perquè un cop incorporats els joves puguin consolidar els seus projectes».

Vidal ha assistit a la clausura del curs de joves agricultors de Cooperatives Agro-Alimentàries Illes Balears, on ha destacat que, aquesta legislatura, s’han incorporat 375 joves al sector, una xifra que ha superat les expectatives. A més, a partir de les sol·licituds ja rebudes, es pot calcular que, a finals d'any, aquesta xifra pot arribar als 450 joves incorporats al camp.

El conseller considera, en aquest sentit, que aquesta xifra pot augmentar els propers mesos si es consoliden projectes com el del primer Parc Agrari de Palma, presentat aquesta setmana, i que serà una realitat gràcies a les reformes introduïdes, aquesta legislatura, a la Llei Agrària. Una norma, ha recordat Vidal, que aquesta mateixa setmana ha estat lloada pel ministre d’Agricultura, Luis Planas, en la seva visita oficial a Mallorca.

Propiciar la incorporació de joves al camps és una prioritat una vegada s’ha constatat un grau important d’envelliment de la població dedicada a l’activitat agrària. Aquesta línia d'ajudes propicia l'accés amb la titularitat de les explotacions agràries ubicades a les Illes Balears, de manera individual o associativa, la qual cosa comportarà una millora estructural i una modernització en el moment que s’hi instal·lin i també posteriorment. Les ajudes permeten, a més, als joves afrontar les inversions i despeses necessàries per a la instal·lació.

Els beneficiaris d'aquestes ajudes concedides pel FOGAIBA hauran de posar en marxa el pla empresarial, com a màxim, durant els nou mesos següents de la data de concessió de l’ajuda.