LOGO CAIB
Contingut
12 abril 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: EL CONSELL DE GOVERN AUTORITZA EL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT DE SUTURES MECÀNIQUES, PER VALOR DE 23,3 MILIONS CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL CONSELL DE GOVERN AUTORITZA EL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT DE SUTURES MECÀNIQUES, PER VALOR DE 23,3 MILIONS

\ La gestió de la Central de Compres del Servei de Salut preveu un estalvi de 420.000 € en dos anys
\ El nou model de gestió introduït ja ha estalviat 12 milions en les compres centralitzades als hospitals

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut per contractar el subministrament de sutures mecàniques (endograpadores, grapadores quirúrgiques, trocars de laparoscòpia, aplicadors de clips vasculars i altres fungibles) per als centres sanitaris dependents del Servei de Salut, per valor de 23,3 milions d’euros. Amb aquest contracte, gestionat mitjançant la Central Corporativa de Compres i Logística del Servei de Salut, es preveu un estalvi de 420.000 € en dos anys. A més, s’hi han inclòs articles que suposen una millora en l’assistència tenint en compte les necessitats de cada un dels centres hospitalaris.

La Central Corporativa de Compres i Logística es va crear amb l’objectiu de reduir el preu de compra gràcies al volum més gran i al tractament homogeni dels materials. El sistema de compra que s’aplica actualment mitjançant la Central permet seleccionar proveïdors per mitjà d’un acord marc que especifiqui totes les característiques dels productes. Això suposa un pas més per posar al dia els pagaments als proveïdors, en el procés de canvi del model de gestió, i també un estalvi en temps i costs, ja que evita el procediment de reconeixement de deute. Amb la introducció d’aquest nou model, el Servei de Salut ha estalviat 12 milions d’euros en les compres centralitzades als hospitals.

Fins que es va introduir aquest canvi del model de gestió les gerències estaven organitzades com a entitats independents, però d’ençà que es va produir el canvi, els serveis s’han unit per aprofitar els avantatges de la contractació conjunta, del volum de compra i del subministrament, i de l’eliminació de costs duplicats.