22 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Consell de Govern: EL GOVERN SUBVENCIONA ELS ACTES COMMEMORATIUS DEL VINTÈ ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ D’EIVISSA PATRIMONI DE LA HUMANITAT CConsell de Govern

Consell de Govern: EL GOVERN SUBVENCIONA ELS ACTES COMMEMORATIUS DEL VINTÈ ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ D’EIVISSA PATRIMONI DE LA HUMANITAT

\ A proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, es destinen 25.000 € a finançar l’actuació de grups folklòrics de les altres illes
\ Es tracta d’un dels esdeveniments culturals més importants que se celebren a Eivissa

Aquest divendres, dia 22 de març, el Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha aprovat l’autorització d’una subvenció directa per un import de 25.000 € a l’Ajuntament d’Eivissa amb motiu de la vintena edició de la Festa Medieval i dels actes commemoratius del vintè aniversari de la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

L’Ajuntament d’Eivissa celebrarà la vintena edició de la Festa Medieval amb activitats programades del 9 al 12 de maig de 2019.

Es tracta d’un dels esdeveniments de caràcter cultural més importants que tenen lloc a Eivissa i, després de denou anys de dur-se a terme de manera ininterrompuda, ja s’ha consolidat com a cita cultural.

En l’edició de 2019, commemorativa del vintè aniversari de la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat, l’objectiu de l’entitat organitzadora és oferir una programació cultural especial per celebrar aquest aniversari. S’ha previst contractar intèrprets de música medieval i renaixentista d’Eivissa, obres de teatre de grups eivissencs, grups de música i teatre de l’Estat espanyol de prestigi reconegut, torneigs medievals, etc.

Així mateix, amb l’objectiu de promoure, fomentar i protegir el patrimoni cultural de les Illes Balears, s’ha elaborat un programa ampli i variat amb obres de teatre, danses orientals, música i la participació especial dels cavallets de Mallorca, dins un projecte amb una programació especialment dedicada a fomentar la cultura illenca.

Les raons d’interès públic que justifiquen l’atorgament directe de la subvenció són que es tracta d’una fira única a l’illa d’Eivissa per la seva entitat i les seves característiques, que combina diverses disciplines dins l’àmbit cultural, i que té com un dels objectius principals promoure l’interès pel patrimoni cultural a l’exterior com a reclam d’un turisme sostenible i respectuós amb aquest patrimoni històric, que les administracions públiques tenen el deure de protegir i donar a conèixer.

D’altra banda, cal recordar que l’edició de 2019 d’aquesta fira s’emmarca en els esdeveniments commemoratius del vintè aniversari del reconeixement per la UNESCO dels valors històrics, patrimonials i naturals d’Eivissa com a mereixedors de la Declaració de Patrimoni de la Humanitat, de 4 de desembre de 1999.

A més, la promoció dels caràcters culturals i del patrimoni històric mitjançant un esdeveniment popular arrelat i de gran difusió a l’exterior és una oportunitat que cal aprofitar amb l’actuació conjunta de les administracions implicades en la promoció i la conservació d’aquests valors.

En aquest sentit, es tracta d’un esdeveniment amb una extensa programació, que s’ha consolidat com una cita cultural ineludible, mitjançant la qual l’Ajuntament d’Eivissa vol promoure el turisme cultural i integrar el patrimoni i la cultura com a elements bàsics de l’oferta turística per contribuir a la seva difusió, conservació i pervivència.