22 març 2019 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Consell de Govern: APROVAT EL PLA D’ACTUACIONS DEL CENTRE BALEARS EUROPA PER A L’EXERCICI DE 2019 CConsell de Govern

Consell de Govern: APROVAT EL PLA D’ACTUACIONS DEL CENTRE BALEARS EUROPA PER A L’EXERCICI DE 2019

\ El CBE i la seva oficina a Brussel·les duen a terme una tasca important en divulgació i assessorament sobre assumptes relacionats amb la UE
\ El Consorci assisteix institucions i societat civil sobre polítiques i projectes europeus i promou la participació de la ciutadania europea a les Illes Balears

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de la presentació del Pla d’Actuacions 2019 del Centre Balears Europa (CBE), un consorci públic dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme que té com a objectius principals impulsar, organitzar i coordinar actuacions relacionades amb l’àmbit de la Unió Europea i promoure la participació activa de la ciutadania europea a les Illes Balears, així com informar, assessorar i assistir tècnicament en temes europeus les institucions, els ciutadans i les ciutadanes i, en general, tota la societat civil de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Les activitats pròpies del CBE són molt versàtils i inclouen des del suport a la Direcció General de Fons Europeus fins a la formació i divulgació de temes relacionats amb la Unió Europea. Per exemple, són accions pròpies del Consorci la tramitació dels ajuts d’incentius regionals per a projectes turístics i industrials i la formació en temes europeus a centres escolars. El CBE també organitza actes institucionals com el Dia d’Europa a les Illes Balears o fa el seguiment de les polítiques, els programes i els projectes sorgits a les institucions europees de més interès per a les Balears.

El CBE ha rebut un gran impuls des de 2015, després d’un període d’incertesa sobre la seva continuïtat. Per això, durant els darrers anys s’ha refermat el compromís de servei públic del CBE amb la societat. En aquest sentit, també s’ha apostat fermament pel paper de l’oficina del CBE a Brussel·les, una antena d’informació, assessorament i representació que fa d’enllaç entre les institucions i les polítiques europees i la societat i les autoritats de les Illes Balears. Per exemple, és responsable del seguiment i l’anàlisi de temes relacionats amb la insularitat a escala europea, cosa que permet al Govern i a altres institucions balears dissenyar estratègies d’acció adequades.