21 març 2019 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Més de 14.000 alumnes de les Illes Balears participen a les Proves Cangur 2019 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més de 14.000 alumnes de les Illes Balears participen a les Proves Cangur 2019

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han inaugurat la 20a edició a les Illes Balears de les Proves Cangur, la prova internacional de matemàtiques que es fa en cinquanta països d’arreu del món i aplega al voltant de set milions de participants. En aquesta edició hi ha inscrits 14.470 alumnes de les Illes Balears.
Per illes, els alumnes que han participat són: 
  • Eivissa: 779
  • Formentera: 84
  • Menorca: 1869
  • Mallorca: 11738
    • Velòdrom Illes Balears, amb 2.100 estudiants
    • Son Moix, que ha acollit 1150 estudiants
    • Calvià, amb 380 alumnes
    • Inca, que ha rebut 730 alumnes
    • Manacor, que ha acollit 560 participants
    • Campos, que té inscrits 320 alumnes
Les Proves Cangur són unes proves matemàtiques de resposta múltiple que es fan a tot el món el mateix dia. L’Associació Cangur sense Fronteres, formada per representants dels diferents països participants, elabora anualment la prova per als distints nivells en què s’ofereix. A les Balears hi poden participar alumnes de 5è i 6è de primària, ESO, batxillerat i Formació Professional.

Martí March ha destacat que aquestes proves serveixen per posar en valor les matemàtiques, "és una matèria que de vegades fa por i veure que avui hi ha 14 mil estudiants fent aquestes proves és un fet a destacar i que demostra que la competència matemàtica s'ha de veure amb normalitat". Per la seva banda, Llorenç Huguet ha remarcat el fet de que es tracta d'una prova voluntària "tenim aquí milers d'estudiants que es volen posar davant un problema, el volen resoldre, trobar alternatives i això és el que necessitaran davant la vida, en general". 

L'activitat ha estat organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX). El seu president, Daniel Ruiz, ha explicat que estan molt contens amb la participació "l'acollida per part dels centres i els alumnes es fantàstica. Qui ho diria que en una prova escrita, podrien participar de manera voluntària més de 14 mil alumnes i a més hi passin tant de gust fent matemàtiques. Potser la idea de les matemàtiques que tenim no sigui la real, que es pot plantejar un aprenentatge matemàtic més basat en la vida quotidiana o en reptes que t'animin i que facin activar altres parts del cervell diferents a les les que estam acostumats ".

A més de les proves i la gimcana de la Cangur 2019, membres del CENTMAT i alguns professors, en commemoració del 20è aniversari de les proves i del 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci, han instal·lat el que es coneix com a "cúpula Leonardo".