19 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

“Viu la Cultura” de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports continua la programació de concerts didàctics amb “Cap Pela: Només amb la veu” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

“Viu la Cultura” de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports continua la programació de concerts didàctics amb “Cap Pela: Només amb la veu”

Més de 1.500 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca assistiran al concert didàctic els dies 20 i 21 de març de 2019 al Conservatori de Música de Palma, amb tres torns, a les 10.00 h, 11.15 h i 12.30 h
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura, continua la programació dels concerts didàctics amb el concert didàctic de “Cap Pela: Només amb la veu”.
 
Més de 1.500 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca assistiran al concert didàctic “Cap Pela: Només amb la veu” que es durà a terme al Conservatori de Música de Palma, els dies 20 i 21 de març de 2019, amb tres torns a les 10.00 h, 11.15 h i 12.30 h.

El grup Cap Pela proposa a l'alumnat el repte d’intentar donar resposta a les preguntes que els han acompanyat durant molts anys d’assajos i concerts: Què poden arribar a fer amb les seves veus? Quin tipus de música? Quins sons? Com poden fer cançons només amb les seves veus? Poden imitar qualsevol instrument? Poden cantar qualsevol cançó? Poden crear-ne de pròpies?

Amb aquest concert didàctic, Cap Pela, un clàssic dins el programa "Viu la cultura", tot i les seves variacions temàtiques al llarg dels anys, volen compartir amb l’alumnat i el professorat dels nostres centres educatius les possibilitats que té la veu i, encara més, experimentar què passa quan s’ajunten veus diferents per cantar aquelles cançons que ens han acompanyat durant les nostres vides. Des de les cançons populars, al soul, bandes sonores, soul i cançons pròpies.

A més, volen mostrar com es poden crear cançons pròpies, com, a partir d’una sèrie d’idees, d’una sèrie de notes, d’acords, de manera quasi màgica, esdevé tot  en una cançó original i pròpia.

 Centres participants:
 
Dimecres, 20 de març de 2019
 
10.00 h:  IES JOSEP FONT I TRIAS, IES PORTO CRISTO, CEIP ES PUIG DE SA GINESTA, PIUS XII (306 alumnes)
 
11.15 h:  CEIP ESCOLA GRADUADA, CC RAMON LLULL, CEIP SANT MIQUEL, CEIP BARTOMEU ORDINES (243 alumnes)
 
12.30 h:  IES SON RULLAN, IES SON PACS ( 206 alumnes)
 
Dijous, 21 de març de 2019
 
10.00 h:    CC SANTA TERESA, CEIP SES QUARTERADES, CEIP NOVA CABANA ( 312 alumnes)
 
11.15 h: CC ES LICEU, CP CALONGE, CEIP BADIES, CEIP MESTRE COLOM (271 alumnes)
 
12.30 h: CEIP RAFAL NOU, CEIP MELCIOR ROSSELLÓ (201 alumnes)

A l'enllaç http://www.viulacultura.com/ es pot consultar tot el catàleg d'activitats disponible.