14 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Aquest cap de setmana s’intensifica el calendari de les finals d’esport escolar a les Illes Balears, organitzades per la Conselleria d’Esports NNota Informativa

Aquest cap de setmana s’intensifica el calendari de les finals d’esport escolar a les Illes Balears, organitzades per la Conselleria d’Esports

Aquests pròxims mesos tendran lloc 14 finals a Mallorca, 7 a Eivissa, 8 a Menorca i 1 a Formentera
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports inicia aquest cap de setmana les finals d'esport en edat escolar. El calendari preveu 14 finals a Mallorca, 7 a Eivissa, 8 a Menorca i 1 a Formentera. A totes les finals s’estima que hi participin gairebé 1.400 persones (entre esportistes, tècnics, àrbitres, etc...). El cost aproximat de totes les finals és d'uns 270.000 euros.
 
En aquests pròxims mesos hi haurà finals balears de setze esports, com són futbol, karate, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, voleibol, bàdminton, tennis, tennis taula,  ciclisme en ruta, bàsquet, atletisme, piragüisme, tir amb arc, cros, judo i handbol.
 
Les finals autonòmiques comencen aquest cap de setmana. Dissabte 16 de març, a Mallorca tendran lloc les finals de karate infantil i juvenil femení i masculí al Pavelló Municipal Galatzó de Calvià. Les següents seran les de vela d’optimist, el 23 i 24 de març, al CN Portocolom, i les de gimnàstica rítmica, el 30 de març. Coincidint el mateix dia, a Formentera hi tendrà lloc la de judo infantil i cadet masculí i femení, al Poliesportiu Antoni Blanch.
 
Pel que fa a Eivissa, tot i que ja hi ha tengut lloc la final de cros sub 16 i 18 el passat febrer –l’única final balear que s’ha disputat- la següent no es disputarà fins a principis d’abril, i a Menorca començaran el primer cap de setmana de maig.
 
Les finals d’esport escolar són organitzades per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut en coordinació amb les respectives federacions i els consells insulars.

Es pot consultar el calendari en aquest enllaç.