13 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

L’IBANAT proveeix de fusta l’organització Mater per fer els lluquets NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT proveeix de fusta l’organització Mater per fer els lluquets

Es tracta d’una espècie de llumins per encendre el foc fets a mà i 100 % naturals
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal i el gerent de l’Institut Balear de la Natura, Joan Ramon, acompanyats pels membres de l’equip de gerència de l’organització Mater Miseriacordiae Jesús M. Luna i Bàrbara Mestre han visitat aquest matí les instal·lacions del Centre Ocupacional Isla.

Aquí és on un equip de devers set joves elaboren els mistos anomenats lluquets totalment a mà. Són com una espècies de llumins fets amb materials 100 % naturals i que serveixen per encendre el foc. La fusta, que prové de les faixes contra incendis, la cedeix l’IBANAT i hi ha previst que en puguin sortir cap a l’organització unes vint tones, principalment de pi.La Serradora de Can Just fa una primera passa processant la fusta que la retorna en forma de bastonets. La metxa prové de l’organització alemanya que es dedica a la producció de K-lumets i la parafina és de cera reciclada de diferents convents i parròquies.

Es tracta del segon any que es manté aquesta col·laboració amb el centre Mater, la serradora de Can Just i l’IBANAT amb la intenció de signar un conveni per tal de consolidar el projecte.