7 març 2019 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

La campiona del món Cata Coll ha participat a l’acte central de la Setmana Feminista de l’IES Son Ferrer NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La campiona del món Cata Coll ha participat a l’acte central de la Setmana Feminista de l’IES Son Ferrer

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha participat avui a l’acte central de la Setmana Feminista que s’està celebrant a l’IES Son Ferrer. D’aquesta manera es vol donar suport a les múltiples activitats que han organitzat els centres educatius de les Illes per commemorar el dia 8 de març. També ha assistit el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, i la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit), Marta Escoda.

March ha explicat que la seva presència a l’IES Son Ferrer respon "a la voluntat de manifestar el suport a una educació en valors i especialment, en aquest cas, a la igualtat entre homes i dones". El conseller ha afirmat que "en aquest centre s'ha fet una feina destacada des de la coeducació, en un element clau per a nosaltres, la lluita per la igualtat entre homes i dones, que en aquest moment s'està treballant des de moltes escoles per aconseguir que això sigui una realitat".

L’IES Son Ferrer, ha apostat de manera destacada per la coeducació amb nombroses accions al llarg de l’any i forma part del moviment Feminisme a l’escola.
Des del passat dimarts 5, s’han dut a terme activitats diverses com la projecció d’un vídeo relacionat amb el feminisme, la representació de l’obra de teatre trans “La lioparda”, un acte de commemoració a les víctimes de la violència masclista, tallers i una Jornada de la Igualtat, celebrada ahir dimecres, a la que s’ha acollit  270 alumnes d’altres centres de Calvià.

L’acte central, previst per avui, dijous 7 de març, ha tengut com a protagonista a la futbolista Cata Coll, portera titular de la selecció espanyola  de futbol femení sub-17, amb la qual es va proclamar campiona del món i subcampiona del món amb la selecció sub-20. Cata Coll, ha respost a les preguntes que ha plantejat l’alumnat de l’IES Son Ferrer i ha participat al partidet de futbol mixt que ha suposat el tancament oficial de la Setmana Feminista a Son Ferrer.

Coll ha explicat que aconseguir títols és una manera de treballar per a la igualtat a l’esport, “les nines veuen que també ho poden aconseguir”. Coll ha reconegut que “hi ha hagut un boom, especialment en el futbol femení, sobretot pels títols aconseguits que han suposat molta difusió”, i espera que “tant de bo continuï així”.

A més, abans de començar el partit, també s’ha llegit un manifest i s’ha interpretat la versió feminista del ball maorí conegut com a “Haka”, interpretat per alumnat i professorat de Son Ferrer.

La coeducació, cada vegada més arrelada als centres educatius
Els centres han mostrat una notable vitalitat a l’hora d’organitzar actes commemoratius, com el cas d’avui, amb motiu del 8 de Març, en els darrers anys, a més, de celebrar nombroses activitats de sensibilització dirigides tant a alumnat com a famílies. El curs passat, una seixantena de centres han detectat i eliminat materials didàctics que no estaven basats en una perspectiva de gènere i 160 han inclòs la coeducació en els objectius curriculars del centre.

Des del curs 2017-2018, es va incloure en les instruccions dels centres una hora de coordinació per a l’agent de coeducació i s’han incorporat elements referents a la violència masclista en el protocol d’assetjament entre iguals a més d’implementar el programa de formació i transferència als centres educatius «Coeducació als centres educatius».

Actualment des de la Conselleria d’Educació i Universitat s’està impulsant la creació d’un Pla Autonòmic de Coeducació de les Illes que marqui les línies estratègiques a seguir per part de tota la comunitat educativa en aquesta matèria. Aquest Pla es vol articular amb la participació de representants de les diferents direccions generals de la Conselleria, d’altres departaments del Govern com IBDona, Presidència, Salut, Benestar Social i Cooperació i Oficina de Defensa del Menor, a més de representants de l’Assemblea Feminisme a l’Escola i CIFP Son Llebre, entre d’altres.