6 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Govern i Consell de Mallorca presenten a la ITB les millores en el servei d'accés restringit al far de Formentor NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Govern i Consell de Mallorca presenten a la ITB les millores en el servei d'accés restringit al far de Formentor

El Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han explicat aquest matí a la ITB de Berlín les restriccions d’accés al far de Formentor per aquest estiu, després del pla pilot del 2018. Enguany, les limitacions de trànsit s’allargaran un mes i seran del 15 de juny al 15 de setembre, de 10 a 19 hores, a l’Ma-2210 del quilòmetre 8,7 al 19,6, un total de 10,9 quilòmetres i només hi podran accedir els vehicles autoritzats, el transport públic, les bicicletes i els vianants.
 
 
Per aquest estiu s’incrementaran els serveis de la llançadora. Aquest any hi haurà 1 bus més per arribar fins al far de Formentor. A les 3 llançadores s’hi suma una quarta.  També s’incrementen les freqüències. Durant les hores punta entre els trams horaris 10:30-13h i 15:30-19:30, hi haurà dos busos per sentit circulant alhora, mentre que l'any passat només n’hi havia un per sentit. Es garanteix servei cada 30 minuts entre la platja i el far. Hi haurà una expedició més entre el port i la platja i 4 expedicions més d'anada i 3 més de tornada en el tram platja-far.
 
 
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha detallat que «una vegada analitzades les dades sobre la intensitat horària de vehicles a la platja de Formentor, s’ha detectat que a les hores punta sense restriccions s’arribava fins als 300 vehicles, si bé gràcies a les restriccions la xifra va descendir fins als 20, això representa un 90 % menys de vehicles». Garrido ha assegurat que «els bons resultats de l’any passat són els que han fet que s’hagi volgut ampliar la limitació de vehicles un mes més».
 
Garrido ha estat acompanyada pel director de Mobilitat i Transports del Govern de les Illes Balears, Jaume Mateu, que ha explicat que «com alternativa per arribar al far s’ofereix un servei d’autobús amb sortides cada 30 minuts des de la platja i amb diferents aturades als punts d’interès». El director general ha recordat que l’estiu passat, el bus llançadora a Formentor va registrar uns 70.000 usuaris, una dada que demostra la important resposta que ha tingut el servei i la necessitat d’adoptar les mesures de millora avui anunciades per a la propera temporada.
 
Per acabar, per part de l’Ajuntament de Pollença, una de les altres administracions implicades en les restriccions, hi ha intervingut el primer tinent de batle i regidor de Turisme, Antoni Cànaves, que ha explicat els encants turístics de la zona i ha recordat els inicis turístics de Formentor el 1910 de la mà de l’argentí Adán Diehl. Cànaves ha relatat el nom d’alguns il·lustres visitants que s’allotjaren a l’Hotel Formentor com «el príncep de Gal·les, Winston Churchill, Charles Chaplin, Audrey Hepburn, el Dalai Lama o literats com Vicente Aleixandre, Carlos Barral, Gabriel de Diego, Octavio Paz, Camilo José Cela, Dámaso Alonso o el filòsof alemany Hermann Keyselring».
 
Un cop finalitzades les intervencions, que s’han fet a l’estand de Mallorca, que per primera vegada ha tingut un espai propi a la fira de la capital alemanya, s’ha projectat un breu vídeo informatiu sobre els objectius del tancament. A més, durant tota la fira turística també es repartiran tríptics informatius en alemany i en anglès per informar de les restriccions.