6 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Es constitueix l’associació de coworking privats COILLES NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es constitueix l’associació de coworking privats COILLES


Els centres coworking privats de les Illes Balears han creat COILLES, una associació d’espais coworking que ha quedat constituïda aquest matí a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. COILLES està formada per sis centres de Mallorca, Menorca i Eivissa. L’acte ha comptat amb la presència del director general de Política Industrial, Manel Porras; la gerent de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears, Núria Hinojosa; i representants de les empreses de coworking.

L’associació COILLES ha estat impulsada per l’IDI i s’emmarca dins el Pla d’autoocupació i foment de l’emprenedoria de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Aquest pla contempla el foment de l’emprenedoria col·laborativa dins la línia estratègica d’assessorament i tutorització dels projectes de negoci.

Entre els objectius de la nova associació hi ha la difusió del concepte coworking i promoure el creixement d’aquests espais a les Illes Balears; l’oferiment de formació als professionals que hi desenvolupen l’activitat per incrementar la seva competitivitat; i defensa dels interessos dels associats, entre d’altres. A més, destaquen que formaran una comunitat de coworkers amb la intenció de crear una comunitat participativa i col·laborativa que generi un ambient de cooperació i una xarxa d’intercanvi d’experiències (networking).

Balears compta actualment amb més de quaranta grups de coworking que ofereixen espais compartits a emprenedors interessats a tenir un lloc on poder desenvolupar el seu negoci i que volen al mateix temps compartir experiències, coneixements i crear sinergies amb altres treballadors. Els perfils dels coworker són autònoms, empreses de nova creació, startups, i treballs relacionats amb l’entorn digital. Es calcula que a les Balears hi ha al voltant de 300 usuaris de coworking.

COILLES està formada pels coworking Nidus, Wohaby, Wohaby Manacor, Menorca Lab, Cowork Ibz i Origen Ibiza. El president de l’associació és Javier de Timoteo, i els vicepresidents, Salvador Carbó i Carlos Santamaría.