5 març 2019 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La sostenibilitat, eix principal de la promoció turística de les Illes Balears a la fira ITB Berlin NNota Informativa

La sostenibilitat, eix principal de la promoció turística de les Illes Balears a la fira ITB Berlin

Les Illes Balears participen, del 6 al 10 de març, a una nova edició de la fira turística ITB de Berlín amb un estand propi de quasi 500 metres quadrats que organitza l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). Hi estaran representades les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera a més de 8 empreses co-expositores (Adramar Incoming Services, Philipp’s Bike Team, PortBlue Hotel&Resorts, Jumeirah Port de Sóller Hotel&Spa, Gallery Hotels, Marhotels, Ibacar i Cycling Friendly).

Com a continuació de l’estratègia iniciada a principis d’any a Fitur, la sostenibilitat turística tornarà a ser l’eix principal a l’estand balear en aquesta fira, tot amb l’objectiu d’explicar al mercat alemany el compromís de les Illes Balears amb aquestes qüestions.

Per això, dins l’estand hi haurà diferents panells amb informació dels projectes finançats amb la recaptació procedent de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) a les illes, i també hi haurà un punt de recollida selectiva i àrees d'informació emplafonada sobre la importància del reciclatge.


A més, el dimecres dia 6 de març es durà a terme una presentació, juntament amb tots el Consells Insulars, sobre les Illes Balears com a destinació sostenible. Cal destacar que en el marc d’aquesta presentació es signarà un memoràndum d’enteniment entre la Conselleria d’Innovació Recerca i Turisme, la direcció general d’Educació Mediambiental, Qualitat Ambiental i Residus, i la fundació alemanya Futouris per tal d’establir col·laboracions amb l’objectiu que les empreses turístiques redueixin els plàstics i incrementin la seva quota de reciclatge.

L’equip de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme que es desplaça a l’ITB aprofitarà també la seva presència en la fira per mantenir reunions amb els principals operadors turístics alemanys com Tui, FTI, DER Touristik, Thomas Cook, Alltours, Schauinsland i RTK per tal de conèixer de primera mà com s’afronten els propers mesos turístics. A tots ells se’ls traslladarà les iniciatives del Govern de les Illes Balears en matèria de sostenibilitat.

L’estand balear compta, un any més, amb supressió de barreres arquitectòniques – fomentant l'accessibilitat a través de rampes i sales de reunions adaptades- i auditives – emplaçant bucles d'inducció magnètica en l'estand i punts d'informació específics-

El pressupost de l’AETIB per a l'estand a aquesta fira és 366.000 €

Altres activitats


Per a conscienciar sobre la importància del reciclatge, i com ja va ocórrer a Fitur, la Fundació Deixalles i Càritas Mallorca han produït objectes promocionals reciclats que es lliuraran durant la ITB. Necessers, carteres o fundes d'ulleres són algunes de les peces que han derivat de materials com les lones que van servir de decoració dels estands en les fires turístiques d'anteriors edicions.

A més, des del 6 al 10 de març l'estand de Balears tornarà a acollir un Concurs d'Instagram per a totes les persones que el visitin: tan sols cal fer-se un selfie en el qual es vegi bé l'estand, pujar-lo a Instagram etiquetat amb l'etiqueta #ichfliegaufdiebalearen i entraran automàticament en el sorteig d'un viatge per a dues persones a la seva illa balear favorita.

Durant el cap de setmana, l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears convertirà l'estand en un parc de jocs destinat als membres més petits de la casa a partir dels 4 anys.

Per a això, s'emplaçarà un Joc de l'Oca de 25m2 en el qual, al llarg de les 33 caselles, és possible descobrir els elements més emblemàtics del patrimoni immaterial i material, natural, arquitectònic, gastronòmic i cultural de les illes. També hi haurà un “Twister” gegant personalitzat amb la imatge i colors que representen a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i es duran a terme tallers de pintura on els més petits podran pintar diferents peces de terrisseria representatives de cadascuna de les Illes Balears.

Aquestes activitats es podran gaudir només durant el cap de setmana, de 10.00 a 18.00 hores.