20 febrer 2019 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

El Govern promou 12 nous habitatges de protecció oficial a Fornells NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern promou 12 nous habitatges de protecció oficial a Fornells

L'Ajuntament des Mercadal cedeix un solar de 1.000 metres quadrats, i l'IBAVI ja ha redactat un avantprojecte
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, l’alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, el director general d’Arquitectura i Habitatge, Eduard Vila, i la gerent de l’IBAVI, Maria Antònia Garcias, han presentat aquest migdia el projecte per a construir 12 habitatges de protecció oficial a Fornells. Una iniciativa que suposarà els primers habitatges de protecció oficial de Fornells, fent possible així respondre a una demanda històrica del nucli coster i de l’Ajuntament de Mercadal.

Per fer possible aquesta iniciativa, l’Ajuntament des Mercadal cedirà a l’IBAVI un solar de 1.013 metres quadrats de Fornells (valorat en 830.458 euros), una cessió que es formalitzarà a la sessió plenària de demà, dijous. El solar es troba a la unitat urbanística UA FOR-2, prop de l’escola i del poliesportiu de Fornells, una unitat que actualment està en urbanització.
 
L’IBAVI ja ha començat les feines de disseny del projecte de construcció, tot redactant un avantprojecte, i la previsió és que les obres puguin començar a finals d’ enguany  o a principis de 2020. La inversió necessària per a aquesta construcció serà de 1,1 milions d’euros.
 
Es tracta d’una construcció en dues plantes, que seguirà el model dels darrers habitatges construïts a Formentera, que han estat premiats internacionalment. Hi haurà sis habitatges a la planta baixa (de dues habitacions) i altres sis de tres habitacions al primer pis.

Les característiques principals del projecte són:
- Utilització de materials locals, amb la conseqüent reducció de Co2 i de residus.
- Materials ecològics o producció ecològica. Edifici  amb classe energètica A.
- Utilització de materials naturals com la posidònia com a aïllant. Fustes amb segell de bosc i tala controlada.
- Plantejaments constructius que permeten aprofitar la llum i reduir consum energètic amb ventilació creuada i sistemes d' acondicionament passius.

El conseller Marc Pons ha destacat que aquesta promoció a Fornells se suma a les tres incloses al Pla d’Habitatge, i que ja s’estan construint actualment: 58 a Maó en dues promocions, i 4 a Sant Lluís. Així, afegint la promoció de Fornells, Menorca comptarà amb 74 nous habitatges de protecció oficial després d’una inversió de 7,2 milions d’euros. Pons ha elogiat la col·laboració institucional com a via per avançar en la política d’habitatge.