14 febrer 2019 | <9ªL> Presidenta

Armengol destaca la contractació de 155 eivissencs i eivissenques amb el SOIB Jove NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol destaca la contractació de 155 eivissencs i eivissenques amb el SOIB Jove

La presidenta ha participat a l’acte del SOIB Jove Eivissa, on els tres programes d’ocupació i formació han suposat 19 projectes i una inversió de 3.807.000 euros

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb la president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, han assistit a una jornada d’intercanvi d’experiències dels programes del SOIB Jove a l’illa, que han permès al Govern la contractació de 155 joves i han suposat una inversió de 3.807.000 euros.
L’acte s’ha celebrat al Consell Insular d’Eivissa i hi han assistit una trentena de joves que han participat o participen en diferents projectes d’inserció laboral del SOIB Jove: SOIB Jove per a Menors de 30 anys, Joves Qualificats i Formació Dual. Durant la jornada, joves, entitats, empreses i institucions han pogut explicar la seva experiència i han donat testimoni de les iniciatives del SOIB, que combinen formació i una feina remunerada.

La presidenta ha ressaltat la “bona acollida” dels programes per part de joves, empreses i institucions i ha destacat que els joves que han participat en aquests programes han “incrementat de manera significativa” les probabilitats de trobar una feina després, ja que en alguns casos el grau d’inserció laboral arriba al 72%.

En aquest sentit, ha manifestat que, a més dels 155 eivissencs i eivissenques contractats, aquests programes ja han permès la contractació de 2.136 joves de totes les illes. “Joves que, a la vegada que heu millorat els serveis públics, heu après una professió al mateix lloc de feina i heu tingut una primera experiència laboral relacionada amb els vostres estudis, mentre percebíeu un salari digne”, ha afegit.

D’altra banda, el conseller ha posat èmfasi en l’esforç que s’ha fet aquesta legislatura “perquè el Servei d’Ocupació torni a ser útil i doni resposta a les necessitats dels ciutadans”. En aquest sentit, ha explicat que a més de l’important increment de recursos econòmics i humans del SOIB, s’han posat en marxa programes nous i pioners per crear oportunitats laborals a aquells col·lectius que tenien més dificultats, com és el cas dels joves.

Negueruela ha explicat que l’aposta del Govern pels joves s’ha reflectit en les polítiques d’ocupació posades en marxa i en els joves inscrits a Garantia Juvenil, que han passat de 300 a 31.000 entre 2015 i 2019 a les Illes Balears (i de 50 a 4.117 a Eivissa). “Els joves inscrits s’han elevat exponencialment perquè ara les institucions no donen l’esquena als ciutadans i ara sí que es fan polítiques d’ocupació que ajuden els col·lectius que més ho necessiten”, ha afegit.

Per últim, tant la presidenta com el conseller han agraït als joves, empreses i tutors la feina i la implicació demostrada durant els mesos en què han treballat i s’han format. Per aquest motiu han anunciat que aquests tipus de programes tindran continuïtat i es reforçaran en el futur.

ELS PROGRAMES SOIB JOVE A EIVISSA EN XIFRES: 155 beneficiaris, 19 projectes i 3.807.731 euros d’inversió
  1. SOIB Jove Qualificats


Aquest programa permet a menors de 30 anys amb estudis superiors tenir una primera experiència professional en el seu àmbit d’estudis, de forma remunerada. Ho fan contractats a ajuntaments, consells i Administració autonòmica.

A Eivissa aquest programa té 84 beneficiaris, 11 projectes i 2.459.111 euros d’inversió. La taxa d’inserció laboral després de passar pel programa és d’un 58% transcorreguts 6 mesos.
  1. SOIB Jove Formació i Ocupació


Mitjançant aquest programa, menors de 30 anys desocupats i sense estudis accedeixen a una feina i, a la vegada, duen a terme una formació vinculada al lloc de treball que els permetrà obtenir un certificat de professionalitat. Aquest programa es duu a terme a ajuntaments i consells insulars, on realitzen tasques d’interès general o social.

A Eivissa aquest programa té 56 beneficiaris, 5 projectes i 1.053.875 euros d’inversió. La taxa d’inserció laboral després de passar pel programa és d’un 72,6% transcorreguts 6 mesos i d’un 79,6% 12 mesos després.
  1. Formació Dual Sectors Estratègics


Igual que el SOIB Jove Formació i Ocupació, la Formació Dual combina formació i feina remunerada. Això no obstant, en aquest cas, la feina la fan a les empreses, aprenent un ofici al mateix lloc de treball. Aquest programa es duu a terme a sectors estratègics per a l’economia balear (nàutica, calçat, moble, energies renovables i eficiència energètica, TIC, química...).

El tres projectes de Formació Dual a Eivissa són en l’àmbit del manteniment i reparació d’embarcacions nàutiques.

A Eivissa aquest programa té 15 beneficiaris, 3 projectes i 294.744 euros d’inversió. La taxa d’inserció laboral després de passar pel programa és d’un 41% transcorreguts 6 mesos.
  1. SOIB Jove Orientació i Itineraris d’Inserció 


D’altra part, a més dels programes d’ocupació i formació, des del 2017 el SOIB també ha impulsat programes d’orientació i inserció laboral adreçats a joves en risc d’exclusió social i col·lectius vulnerables. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els joves reprenguin una formació o millorin les seves habilitats per accedir al mercat laboral.
 
A Eivissa, això ha suposat 15 beneficiaris i una inversió en el 2018 de 50.956 euros. Són 1.875 beneficiaris en total, si se sumen els de totes les illes.