4 febrer 2019 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La vicepresidenta posa en relleu la Política de Cohesió en una jornada sobre el nou marc financer de la UE NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La vicepresidenta posa en relleu la Política de Cohesió en una jornada sobre el nou marc financer de la UE

El Centre Balears Europa ha organitzat un acte sobre els nous pressupostos europeus al Parlament de les Illes Balears, en la qual han participat el director general de Fons Europeus, Félix Pablo; l’eurodiputat Jordi Solé; i el representant de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha inaugurat amb el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, la jornada organitzada pel Centre Balears Europa que ha donat a conèixer el nou marc financer de la Unió Europea.

Respecte a la primera proposta de pressupost presentada per la Comissió Europea, la vicepresidenta ha lamentat que “iniciatives com la política de cohesió o les polítiques comunes d'agricultura i pesca, que aporten un valor afegit al projecte europeu i que són molt rellevants, vegin retallat el seu pressupost”. Aquestes polítiques són “un aliat fonamental per a les Illes Balears per tal d’impulsar un model de desenvolupament més sostenible i integrador”, ha afegit Busquets. Per això, ha manifestat que el Govern confia que la proposta sigui millorada i que s’augmentin els fons disponibles, tal com reclama el Parlament Europeu, elevant el pressupost de l’1,1 a l’1,3% del PIB.

Finalment, Bel Busquets ha fet referència a la necessitat de reconèixer que les regions insulars es troben en una situació de major vulnerabilitat i, per això, cal que “se’ns concedeixi un tracte específic per garantir una igualtat d'oportunitats entre tots els territoris de la Unió”.

L’acte, que tenia com a títol “Prioritats de despesa del futur pressupost de la Unió Europea: Marc Financer Plurianual 2021-2027”, ha comptat amb la intervenció de les veus expertes de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea per a Catalunya i les Illes Balears; Jordi Solé, diputat del Parlament Europeu i membre de la Comissió de Pressuposts; i Félix Pablo, director general de Fons Europeus. Tots ells han parlat de les prioritats i oportunitats del futur pressupost de la UE, així com els reptes que suposen per als nous pressupostos temes com la immigració, les fronteres de la UE, la PAC, el comerç exterior o el Brexit.

La Comissió Europea va proposar el passat mes de maig un nou pressupost de la Unió Europea modern i amb una visió a llarg termini, que ha de permetre fer front eficientment als nous desafiaments. Amb aquesta jornada, el Centre Balears Europa ha volgut donar resposta als possibles dubtes d’agents polítics locals i regionals, gestors d’ajudes i subvencions públiques de l’Administració Autonòmica de les Illes Balears i Entitats locals, empreses consultores i del sector de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació.