8 gener 2019 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El Segment Estratègic MICE comença a fer feina, impulsat per l'AETIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Segment Estratègic MICE comença a fer feina, impulsat per l'AETIB

El MICE se suma als SET que ja existeixen: cultura, gastronomia, salut, luxe, esports, ecoturisme i turisme actiu
L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha impulsat la creació del Segment Estratègic MICE (meetings, incentives, conferences and exhibitions), que ha començat a fer feina aquest mes de gener amb Ramon Vidal, director general del Palau de Congressos de Palma, com a president i amb la participació d'entitats públiques i privades de totes les illes.

El de MICE se suma així als SET que ja existeixen: cultura, gastronomia, salut, luxe, esports, ecoturisme i turisme actiu, i que compten amb pressupost del Fons de l'Impost de Turisme Sostenible. El SET comptarà amb diferents grups de feina entre els quals un  que identificarà el missatge de marca i també els elements diferenciadors del sector MICE propis de cada illa. Les línes de treball incloses al Pla d'Acció són gestió, generació de demanda, suport a l'oferta i comercialització.

La creació d'aquest SET forma part de l'estratègia del Govern per a atreure el turisme de congressos i esdeveniments, ja que és un tipus de visitants que solen viatjar a les illes en temporada baixa, encaixant així en les mesures iniciades per l'executiu per la desestacionalització i la consolidació d'un model turístic de qualitat i sostenible.

Segons el director gerent de l'AETIB, Jaume Alzamora, "Balears pot ser molt competitiva en el segment de MICE perquè, a més de la bona connectivitat de l'arxipèlag, comptam amb infraestructures i recintes per acollir esdeveniments de tota classe amb una àmplia oferta d'allotjament i treballadors i treballadores amb molta experiència en el sector turístic i que reben de la millor manera possible els visitants".

Durant la reunió de constitució del SET de MICE, els representants del sector han coincidit que la iniciativa és molt positiva i valoren la possibilitat que el sector públic i privat puguin fer feina per impulsar aquest tipus de turisme i posicionar les illes com a destinació MICE de referència.

La col·laboració pública-privada que facilitarà aquest SET també té per objectiu garantir la combinació de feina i oci a les illes, ja que els viatgers de MICE cerquen també conèixer la cultura, història i gastronomia, en els moments lliures, o bé poder practicar algun esport.

A més, alguns d'aquests esdeveniments i trobades de feina van de la mà de la innovació i les noves tecnologies. Alguns es retransmeten per streaming o bé els assistents en fan seguiment a xarxes socials, fets que suposen una bona promoció per a les illes com a destinació d'esdeveniments.

Segments Estratègics Turístics (SET)

Un Segment Estratègic Turístic (SET) és una aliança entre un conjunt de prestadors de serveis i institucions públiques, per a desenvolupar amb les màximes garanties un esforç conjunt que es tradueixi en un producte turístic de major valor afegit. Aquesta aliança ha de mantenir-se en el temps i en totes les baules de la cadena de valor, des que es planifica fins que es posiciona en el mercat.

Els SETs defineixen l'estratègia i planifiquen les accions per a millorar la posició competitiva de les Illes Balears afegint valor als productes turístics i millorant la productivitat dels factors.

Els SETs s'organitzen en meses de treball especialitzades en un producte turístic que fomenten i faciliten les possibilitats de trobada entre els professionals del sector, per tal d'aprofitar les sinergies generades per la cooperació public- privada.

Un dels objectius prioritaris dels SETs del Govern de les Illes Balears és donar suport al sector privat, vinculat directament o indirectament amb el producte turístic corresponent.

Totes aquelles persones, empreses, organismes, entitats (tant públiques com privades) que vulguin treballar de manera conjunta en benefici del turisme a les Illes Balears poden formar part d'un SET.