27 novembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Salut

La Plataforma per un Oci de Qualitat crearà un grup de feina per elaborar una guia de bones pràctiques per permeti actuar de forma coordinada en festes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Plataforma per un Oci de Qualitat crearà un grup de feina per elaborar una guia de bones pràctiques per permeti actuar de forma coordinada en festes

L’entitat defensa que és necessari que tota la societat assumeixi la seva part de responsabilitat davant el consum d’alcohol entre els menors
La Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears treballa ja en accions per reduir el consum abusiu d’alcohol en les festes populars previstes per a l’any 2019.
 
Els integrants de la Plataforma s’han reunit avui i, entre altres qüestions, han acordat crear un grup de feina per elaborar un document estratègic de bones pràctiques que, basat en les experiències dels darrers anys, permeti actuar de forma coordinada en municipis i llocs on es fomenti el consum d’alcohol.
 
Així mateix, es pretén que aquest document pugui servir de guia per al desenvolupament d’accions que eviten l’abús del consum i que promoguin un oci saludable per als menors d’edat.
 
Per altra banda, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha proposat que la Plataforma sigui l’espai de participació comunitària on es pugui abordar el fenomen del “balconing” i es puguin plantejar accions per prevenir-lo.
 
Tots els integrants de la Plataforma coincideixen en la importància d’evitar la relació directa entre aquest fenomen i la destinació turística de les Illes Balears.
La Plataforma per un Oci de Qualitat té per objectiu principal prevenir, mitjançant el treball en xarxa i una prevenció de qualitat, tant el consum d’alcohol en menors d’edat com les circumstàncies que el fan possible. Fa anys que la Plataforma treballa perquè els joves gaudeixin d’un oci saludable i, especialment, per erradicar entre els menors el model d’oci lligat al consum d’alcohol.
 
La implicació de tots els integrants de la Plataforma és de cada vegada major i aporten iniciatives per millorar aquesta realitat des de tots els àmbits que representen .
 
Així, l’entitat defensa que per invertir aquesta tendència perjudicial per als menors d’edat és necessari que tota la societat assumeixi la seva part de responsabilitat, i destaca que, gràcies a la feina de tots, els darrers anys han augmentat els esforços per evitar aquest consum, especialment durant les festes populars.
 
La Plataforma està integrada pel Consell de la Joventut; el Consell d’Estudiants de la UIB; la Federació Autònoma d’Estudiants; la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears); les agrupacions empresarials CAEB, Pime, ACOTUR, la Federació Hotelera de Mallorca, l’Associació Hotelera de Menorca, la Federació Empresarial Hotelera d’Eivissa i Formentera; la Confederació de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA); la FAPA; la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i d’Alumnes de l’Escola Catòlica de les Illes Balears; els consells insulars, diversos ajuntaments, i diferents conselleries.