23 novembre 2018 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Més modalitats, més centres i més alumnes de les Illes Balears marquen les novetats del Balearskills 2018 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més modalitats, més centres i més alumnes de les Illes Balears marquen les novetats del Balearskills 2018

Un total de 67 alumnes de les Illes Balears participen a les competicions de Formació Professional
 
En aquesta edició s’ha augmentat el número d’skills fins arribar a les 15 modalitats 
 
Per primera vegada participen els alumnes de Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària i Floristeria
 
Aquesta competició autonòmica per a alumnes de formació professional permet als participants optar després als premis nacionals Spainskills
 
Des d'ahir i fins al divendres 30 de novembre, 67 alumnes de 27 centres de les Illes Balears competiran en el Balearskills amb l’objectiu de demostrar les seves habilitats adquirides al llarg del seu cicle. La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, ha assistit avui a les competicions a l’IES Juníper Serra en el que es celebraven les competicions en Reparació de carrosseria, Tecnologia de l'automòbil, Pintura automòbil, Cuina, Servei restaurant/bar i Forneria.
 
Balearskills és la competició per excel·lència dels alumnes de formació professional de diferents especialitats que té lloc a les Illes Balears a partir de proves pràctiques dissenyades pels coordinadors de cada modalitat. Enguany presenta importants novetats respecte d’edicions anteriors atès l’augment de dues modalitats més, la qual cosa suposa la incorporació de més centres de les Illes Balears i, per tant, un increment notable del nombre d’alumnes fins arribar als 67. Així, es faran competicions en 15 modalitats, que són totes a les que pot participar l’alumnat de les Illes Balears per l’oferta actual de cicles. 
 
Les competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general. En el marc d’aquestes competicions s’afavoreix la relació entre els centres educatius i les empreses i també es produeix un interessant punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.
 
Cal tenir en compte que els Balearskills són una competició que té lloc cada dos anys i que permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills. En les competicions els alumnes han de desenvolupar el treball concret que se’ls marca en un temps determinat d’execució. Un jurat (que pot estar format per professionals del sector i per professorat) decidirà qui ha demostrat tenir les millors habilitats i, per tant, passa a representar a les Illes Balears en el campionat Spainskills que està previst que es realitzi a Madrid entre els dies 27 i 29 de març de 2019. Els guanyadors de l’Spainskills, posteriorment, participaran a les competicions internacionals Worldskills International i Worldskills Europe.
 
Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu Interregional de Treball, Formació i Educació.

(S'adjunta el Calendari de la competició Balearskills 2018)