LOGO CAIB
Contingut
9 novembre 2018| <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: SALUT APORTARÀ 127.488 EUROS PER A L’ATENCIÓ A LES DROGODEPENDÈNCIES I ALTRES ADDICCIONS A EIVISSA CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: SALUT APORTARÀ 127.488 EUROS PER A L’ATENCIÓ A LES DROGODEPENDÈNCIES I ALTRES ADDICCIONS A EIVISSA

\ El Consell de Govern autoritza la signatura del conveni amb el Consell  d’Eivissa que facilitarà la planificació i la coordinació entre diferents institucions
\ La finalitat és col·laborar en el desenvolupament d’accions d’assistència i tractament, així com dur a terme programes de prevenció

La Conselleria de Salut aportarà 127.488 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions a Eivissa, gràcies al conveni de col•laboració amb el Consells Insular d’Eivissa que ha autoritzat avui el Consell de Govern.

La firma de l’acord, que dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, té per objectiu sumar esforços i promoure la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions per tal d’aconseguir resultats efectius en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions.

Concretament, la finalitat d’aquest conveni és la col•laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per al desenvolupament de programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions, des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2018.

Les accions que integren el tractament ambulatori i residencial són les següents:

a) La prescripció de metadona als usuaris amb dependència d’opiacis per part dels metges de les unitats de conductes addictives (UCA).

b)  El programa de formació per a professionals.

c) El programa d’atenció i tractament ambulatori: cobertura d’assistència ambulatòria a les drogodependències i altres addiccions a través d’un equip professional que dona cobertura a la unitat de conductes addictives.

d) Els recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; Programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); programa “Just a temps”; programa “Ciberjove”; programa “Centre de dia Projecte Jove”; programa d’intervenció familiar, i Comunitat Itaca.