5 novembre 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Cinc experts del món de l'emprenedoria digital formen part del Tramuntana Tech Talks 2018 NNota Informativa

Cinc experts del món de l'emprenedoria digital formen part del Tramuntana Tech Talks 2018

Emprenedors d'èxit d'startups com BlaBlaCar, BWomen, Letsgoi o Filmin i el fundador de Seedrocket contaran les seves experiències i donaran consells sobre com llançar un model de negoci
El pròxim 8 de novembre arranca la tercera edició del cicle Tramuntana Tech Talks, un conjunt de cinc xerrades gratuïtes i obertes per a emprenedors i startups i que se celebraran entre el ParcBit i CentreBit Menorca durant el mes de novembre i on es tractaran temes rellevants dins del món de l'empresa i la innovació. Es tracta de cinc experts en el llançament de nous models de negoci basats en Internet i les noves tecnologies i que, convidats per la Fundació Bit, compartiran les seves trajectòries professionals.

La primera sessió Tramuntana Tech Talk serà el dia 8 de novembre amb Jesús Monleón, business angel i cofundador de l'acceleradora Seedrocket, qui explicarà "Com dissenyar i executar una estratègia comercial eficaç a una startup".

Jesús Monleón és inversor de més de 47 startups, entre les quals es troba la mallorquina Habitissimo que, segon Monleón, "reuneix les condicions per ser una empresa d'èxit, ja que compta amb un equip híbrid, que coneix el terreny de la tecnologia i el de les vendes, que és el que fa guanyar diners".

Una setmana després, el 15 de novembre, serà el torn d'Helena Torras, cofundadora i CEO de B-Wom, a més d'inversora i mentora en companyies acceleradores com Menorca Millennials, Barcelona Tech City, Wayra, entre d'altres.

Ja al CentreBit de Menorca el dia 19 de novembre impartirà una xerrada l'emprenedora Yaiza Canosa qui, amb només 25 anys, ja ha fundat tres startups entre les quals es troba GOI Travel (letsgoi.com).

El dijous següent, dia 22 de novembre, Álvaro Zamácola, director d'operacions a BlaBlaCar, una plataforma d'economia col·laborativa per compartir cotxe que compta amb 65 milions d'usuaris repartits en 22 països.

L'últim encontre Tramuntana Tech Talk serà dia 29 de novembre, on Jaume Ripoll, cofundador de Filmin impartirà la xerrada "El filtre bombolla i els perills de l'algoritme".

Tots ells aniran repassant temes d'interès per aquells que estiguin llançant un projecte empresarial, tals com les estratègies de comercialització d'aplicacions i plataformes web, les tècniques per al disseny de campanyes rendibles en la captació d'usuaris, recomanacions per a una millor optimització de les ràtios de conversió d'usuaris i nous hàbits de consum del producte turístic a internet, entre d'altres.

En les dues edicions anteriors s'ha comptat amb presència de professionals de molt prestigi dins del sector de les empreses tecnològiques, fundadors o directors executius d'empreses com Destinia, Cabify, Wallapop, El Forquilla o PickASO.

Les sessions són obertes i gratuïtes i cal inscriure's a la web emprenbit.org

http://www.emprenbit.org/tramuntana-tech-talks-2018-cat

Jesús Monleón de Seedrocket:

Jesús va començar la seva carrera professional com a analista de fusions i adquisicions a Alpha Corporate, però aviat es va embarcar en el seu primer projecte com a emprenedor. En el 2000 va fundar emagister, de la qual va ser el CEO fins a la seva incorporació al grup Intercom.
Durant set anys, va ser Investment Associate de Caixa Capital Risc, participant primer en grans operacions com les inversions de Panrico o Caprabo, per incorporar-se finalment a Caixa Capital Semilla, venture capital dedicada al finançament d'startups en fases inicials.
El 2008 funda amb Vicente Arias SeedRocket, una associació sense ànim de lucre formada per experimentats professionals d'internet a Espanya, que comparteixen l'objectiu comú de potenciar l'ús de les noves tecnologies, i que en aquest sentit aporten el seu temps, dedicació i coneixements.
Dos anys més tard, el 2010, funda també al costat de Vicente Arias i Sacha Fuentes, Offerum, un ecommerce de cupons d'oci i viatges que va arribar a tenir més de 100 empleats.

A més, és un dels business angels més actius d'Espanya amb més de 47 inversions i diferents èxits, entre les quals es troba la mallorquina Habitissimo. D'aquestes 47 companyies, se n'han venut 18. També és autor del Blog d'Emprenedors on comparteix les seves experiències.

Helena Torras de B-Wom:

Helena Torras és actualment CEO de B-wom, startup que va cofundar amb l'objectiu d'empoderar la dona a través de la salut, i que ja ha impactat positivament a més de 200.000 dones.

Prèviament, va formar part de l'equip emprenedor d'Abiquo, així com del seu consell d'Administració en el holding d'USA. Ha invertit en més de 9 startups, i ha estat membre del Consell d'Administració i Assessor d'algunes d'elles.

Actualment és consellera independent de Mastertech SCR, forma part de la Junta Directiva d'organitzacions com BarcelonaTechCity i el Cercle Eqüestre, i és conferenciant en esdeveniments del sector tecnològic.

A més, a causa del seu compromís amb la diversitat, és membre de les Juntes del Consell de l'Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Grup Set, i l'Associació 50ª50.

Yaiza Canosa de GOI Travel:

Yaiza Canosa és CEO i fundadora de l'startup logística GOI, la plataforma capdavantera en el transport, muntatge i instal·lació de ports voluminosos i mudances.

Yaiza va començar molt jove emprenent i ara mateix és fundadora i sòcia d'altres empreses com Glue Concept, GlueWork o Spoortan.

GOI professionalitza i afegeix tecnologia a un sector molt fragmentat, la qual cosa li permet oferir preus molt més baixos amb un servei de qualitat i també molt més ràpid oferint enviaments el mateix dia. Resolen així el problema que tenen les empreses amb aquest tipus d'enviaments, on el servei és car, local, precari i sense cap classe de control o tecnologia en la visibilitat de tot el servei.

Álvaro Zamácola de BlaBlaCar:

Álvaro és un financer reconvertit a emprenedor. Apassionat de projectes que solucionen problemes reals, sent aquesta la raó per la qual fa dos anys i mig va entrar en l'equip d'Espanya i Portugal a Blablacar.

Ha treballat en el món de les finances tant a Madrid com a Nova York, però després del seu pas per la Universitat de Berkeley per a la realització d'un Màster en Finances, va descobrir la importància del sector digital.

Després de finalitzar la seva etapa als EUA va fundar, al costat de 3 socis Floqq, plataforma d'aprenentatge digital que es va expandir per Espanya i Llatinoamèrica.

Jaume Ripoll de Filmin:

Jaume Ripoll és graduat en Direcció per ESCAC (UB). Després d'iniciar la seva carrera com a director de documentals i videoclips, va compaginar el seu treball d'articulista en premsa, revistes de tendències i videojocs, treballant sis anys a l'empresa Manga Films. El 2005 va entrar a formar part de la prestigiosa distribuïdora de cinema independent Cameo per exercir funcions de Director Editorial.

El 2007 va ser un dels 3 fundadors de Filmin, el portal de referència per al cinema independent a Espanya amb més de 350.000 usuaris, on exerceix de Director Editorial i Desenvolupament. El 2015 Filmin va iniciar una expansió internacional que l'ha portat a estar disponible a Mèxic i Portugal.

Filmin ha aconseguit el Premi Ciutat de Barcelona, ​​el Premi Sant Jordi, el Premi Tendències d'El Mundo i el Premi Time Out com l'empresa més innovadora del país així com dos Premis Projecta a la Millor Campanya de Màrqueting Cinematogràfica.

Jaume Ripoll també ocupa des de 2012 la vicepresidència d' EUROVOD, la primera associació europea encarregada de distribuir cinema en línia que treballa en 11 països.

El 2010 Jaume Ripoll va crear Atlàntida Film Fest, sent el primer festival de cinema que oferia tota la seva programació íntegrament a Internet i que ha estat nomenat per l'ICAA (Ministeri de Cultura) un dels 10 millors festivals de llargmetratges d'Espanya.