29 d’octubre 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Parc Natural de Mondragó acull 80 alumnes de l’IES Santanyí en l’acció de neteja litoral “Let’s Clean Up Europe!” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Parc Natural de Mondragó acull 80 alumnes de l’IES Santanyí en l’acció de neteja litoral “Let’s Clean Up Europe!”

En total s’han recollit 35 kg de residus i plàstics
Un grup de 80 alumnes i professors de l’IES Santanyí han duit a terme una activitat de voluntariat ambiental en el Parc Natural de Mondragó. L’actuació, emmarcada dins la iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe!”, ha comptat amb la col·laboració del Consell de Mallorca i de la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, que han posat a disposició dels voluntaris monitors i material de suport per a la neteja de residus (guants protectors, gorres, bosses de fems i bàscules per facilitar el recompte dels residus recollits). En total s’han recollit 35 kg de residus i plàstics.
 
La campanya “Let’s Clean Up Europe!” és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de manera incontrolada al nostre entorn i per promoure’n la recollida. Fins ara, a les Illes Balears s’han inscrit en aquesta iniciativa un total de 29 activitats, que han comptat amb la participació de 1.200 voluntaris i s’han recollit un total de 2.000 kg de residus.
 
Els voluntaris de l’IES Santanyí es van dividir en 4 grups i zones d’actuació per tal facilitar les tasques, coordinats pel personal del Parc Natural de Mondragó i per monitors de l’empresa GRAM Illes Balears. Principalment, les tasques es van centrar en la neteja de residus i plàstics de la platja i de la zona dunar de s’Amarador, de la platja de ses Fonts de n’Alis i del Caló des Borgit, així com també dels voltants dels cinc itineraris del Parc Natural i de les dues àrees recreatives.