LOGO CAIB
Contingut
19 octubre 2018| <9ªL> Presidenta

Armengol destaca el paper del Centre Bit Raiguer en l’impuls de l’emprenedoria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol destaca el paper del Centre Bit Raiguer en l’impuls de l’emprenedoria

La presidenta ha participat a l’acte de celebració del 20è aniversari del centre, on s’han guardonat les empreses OnSom i Sanifit i el conjunt d’emprenedors que han passat per aquest espai
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat avui en els actes de celebració del 20è aniversari del Centre Bit Raiguer, el viver d’empreses de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), que durant aquests anys ha incubat més de cinquanta empreses i ha assessorat un miler de projectes. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el batle d’Inca, Virgili Moreno, i la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, entre altres autoritats.
 
La presidenta ha destacat el Centre Bit des Raiguer com a «símbol de creixement empresarial i d’oportunitats a l’emprenedoria» i ha posat en valor que, durant tot aquest temps, ha «donat acollida i suport als negocis i al talent d’aquesta illa, i ha ajudat les empreses a donar les seves primeres passes i a créixer i transformar-se per ser més competitives».
 
Armengol ha posat en relleu el centre com «una instal·lació emblemàtica on les empreses col·laboren entre si i tenen al seu abast tots els serveis i comoditats que necessiten, com espais de coworking o una oficina d’atenció a l’emprenedoria de l’IDI que assessora els projectes empresarials».
 
D’altra banda, la titular de l’executiu ha recordat la importància dels autònoms i les petites i mitjanes empreses, que constitueixen «la majoria del teixit empresarial de les illes», i ha recordat que a les Balears l’emprenedoria ha crescut 12 vegades més que a la resta de l’Estat entre desembre i setembre, «un fet que evidencia la importància d’aquesta activitat a la comunitat».
 
»D’ara endavant —ha apuntat la representat del Govern—, el repte ha de ser atreure més projectes innovadors i que més empreses es beneficiïn dels serveis de l’IDI. Potenciar el Centre Bit perquè segueixi encapçalant la dinamització econòmica que necessiten els pobles i ciutats de l’interior de Mallorca».
 
Durant l’acte de celebració del 20è aniversari s’ha volgut reconèixer dues de les empreses que han format part de la història del Centre Bit, OnSom i Sanifit, com a mostra de la tasca d’impuls i assessorament empresarial que du a terme el Centre Bit a la comarca des Raiguer. OnSom, consultora de construcció de marca (branding) i vendes, va estar incubada al Centre Bit de 2004 i 2009. Per la seva banda, Sanifit, empresa biofarmacèutica amb filial als Estats Units, va formar part de diferents programes d’assessorament del Centre, a més de ser guanyadora del Premi Emprenedor XXI de la Caixa. L’IDI també ha volgut homenatjar altres empresaris que han estat vinculats al Centre Bit amb el lliurament d’una il·lustració commemorativa de Jaume Vilardell.
 
El Centre Bit Raiguer va ser inaugurat l’any 1998. L’edifici, una de les construccions més emblemàtiques d’Inca, és obra de l’arquitecte Alberto Campo Baeza, que va idear un triangle de marès, formigó i vidre. El pati dels tarongers, al voltant del qual es distribueixen els despatxos, és un dels elements més característics de l’espai.
 
Actualment, el Centre Bit Raiguer ofereix els serveis d’assessorament i acompanyament a empreses de l’IDI. A més, acull un viver d’empreses de l’IDI, on estat incubats actualment un total de 15 emprenedors, i diverses delegacions de l’Administració autonòmica que faciliten serveis i tràmits administratius als ciutadans des Raiguer.
 
Una de les novetats d’enguany ha estat la inauguració de l’Espai Coworking, que posa al servei dels emprenedors un espai empresarial públic a preus assequibles. De fet, es tracta de l’única oferta pública d’aquest tipus a la zona del centre de Mallorca. L’àrea habilitada, de 120 metres quadrats, acull actualment cinc emprenedors que comparteixen un espai en el qual poden establir relacions laborals i fomentar la cooperació empresarial.
 
Per tal de posar l’edifici a punt, l’IDI ha invertit enguany prop de 300.000 euros en una reforma del Centre, que ha consistit sobretot en la reparació de les canalitzacions d’aigua per evitar filtracions, l’arranjament del trespol de la primera planta, el canvi del fals sostre de la planta baixa i la instal·lació d’un nou muntacàrregues.
a, i la instal·lació d’un nou muntacàrregues.