17 d’octubre 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Els refugis del Parc de Llevant romanen tancats a causa de les inundacions d’aquesta zona de Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els refugis del Parc de Llevant romanen tancats a causa de les inundacions d’aquesta zona de Mallorca

Es demana precaució a l’hora de fer excursions pel Parc Natural
Els refugis de s’Arenalet, s’Alzina i es Oguers, situats dins el Parc Natural de la Península de Llevant, així com la zona d’acampada que hi ha dins l’espai natural, romanen tancats després que les pluges del passat 9 d’octubre en aquesta zona de Mallorca en deixàs intransitables els camins d’accés.
 
Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca recomana precaució a l’hora de fer activitats en el parc per la perillositat que presenten algunes zones i la inaccessibilitat a d’altres. A més, en cas de necessitat de rescat, les vies d’accés i sortida estan ara inhabilitades.
 
Els camins afectats són els de s’Alqueria Vella a s’Arenalet d’Albarca, el de s’Arenalet a es Oguers, el camí de s’Esquena Llarga, el camí de Son Puça, l’accés a s’Alqueria Vella de Dalt i el camí a Tudossa.
 
Amb la intransitabilitat dels camins també es veuen afectades les tasques agrícoles i ramaderes, les tasques de prevenció i extinció d’incendis, així com la gestió dels valors naturals del parc.
 
Les tasques necessàries per rehabilitar els camins són l’estabilització del ferm, les millores en el drenatge, i la revisió i substitució de les conduccions d’aigua que hi ha en alguns camins, entre d’altres.
 
A banda dels camins, algunes de les àrees agrícoles del parc han patit grans processos erosius amb acumulacions de terres i rentat de terra fèrtil en àrees altes dels cultius.