1 d’octubre 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Èxit de participació a la Nit de la Investigació 2018 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Èxit de participació a la Nit de la Investigació 2018

Més d'un miler de persones participaren en les activitats organitzades pel Govern i els principals centres de recerca a Balears

Entre el 21 i el 28 de setembre, la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme i 11 centres de recerca han organitzat un total de set activitats diferents a Mallorca i Menorca amb motiu de la Nit de la Investigació.

La celebració va començar el divendres 21 amb una jornada de portes obertes a l'estació científica de La Mola, centre gestionat per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), on més d'un centenar de persones va poder gaudir d'un programa que incloïa exposicions, conferències, projeccions, monòlegs i jocs i talles pels més petits.

A Mallorca, els dies 26 i 27 de setembre, unes 500 persones van acudir a les jornades de portes obertes del Centre Oceanogràfic de Balears, situat al Port de Palma, i organitzades també per l'IEO. Durant aquests dos dies l'IEO oferí tallers per a totes les edats i xerrades divulgatives relacionades amb la investigació que es realitza en aquest centre des de fa més de 110 anys, així com una exposició de material científic i històric.

Prop de 500 persones s'acostaren també durant el vespre del divendres 28 al Buc Oceanogràfic del Sistema d'Observació Costaner de Balears (SOCIB), atracat al Port de Palma per oferir visites guiades a tots els interessats a conèixer al seu personal investigador i tècnic. Aquesta proposta se centrà en un recorregut pel Buc Oceanogràfic SOCIB, amenitzat amb un seguit d'activitats entre les quals s'incloïen exposicions fotogràfiques, activitats infantils i un espai per conversar amb investigadors i tècnics del SOCIB.

També durant el capvespre del 28, a l'edifici Sa Riera de Palma, s'hi portaren a terme les següents activitats: «Cites Ràpides amb científics», la conferència «La Ciència de les Humanitats», i l'exposició, «El CSIC a les Illes Balears: ciència en imatges». Així, a sa Riera s'hi reuniren 17 investigadors i més de seixanta persones, que conegueren d’una manera distesa i divertida el punt de vista dels investigadors i les diverses cares de la ciència, des de la recerca més pura, passant pel treball tècnic, així com la relació entre ciència i societat.

Per altra banda, prop d'un centenar de persones celebrà a l'IDISBA la Nit de la investigació amb xerrades divulgatives dirigides tant a infants com a adults i a tres espais diferents de Palma: el Café a Tres Bandas, la Biblioteca de Babel, i la Llibreria infantil i juvenil Baobab.

Finalment, durant la Nit de la Investigació l’Escuela Universitaria de Odontología (ADEMA) i el Grup d’Antropologia del Centre Nacional d’Investigació Sobre l’Evolució Humana va realitzar una campanya de recollida de dents en què participaren dotze famílies.

L'objectiu d'aquesta celebració és apropar la ciència i la recerca a la societat. Promoguda per la Comissió Europea dins de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020, té lloc simultàniament en més de 250 ciutats europees des de 2005. A les Illes Balears la iniciativa compta amb la implicació del Centre Balears Europa (CBE), la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBA), l’IEO, el Sistema d’observació i predicció costaner de les Illes Balears (SOCIB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), l’Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat (IEHM), l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA -UIB-CSIC), l’Institute for Cross-Disciplinary Physics and Complex Systems (IFISC), el Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (LINCC-UIB), i el Grup d’Antropologia del Centre Nacional d’Investigació Sobre l’Evolució Humana.