26 setembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Una trentena de professionals de la fruita i l’hortalissa de les Illes viatgen a Catalunya per formar-se NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una trentena de professionals de la fruita i l’hortalissa de les Illes viatgen a Catalunya per formar-se

Entre els quatre viatges programats per SEMILLA s’han inscrit 185 persones
Des d’avui i fins el proper dissabte dia 29, un grup d’una trentena de professionals del fruita i l’hortalissa d’arreu de les Illes, acompanyats pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal viatgen a les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona en el marc dels viatges formatius organitzats pel Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) aprofitant la campanya de recollida de fruita.
 
Cal recordar que s’han organitzat quatre viatges formatius de tres i quatre dies per a persones relacionades amb el sector boví lleter, el sector de la fruita i l’hortalissa, el sector apícola i el sector de l’ametller i oví. Entre tots els viatges programats ja s’han inscrit 185 persones, 144 de Mallorca, 21 de Menorca i 20 d’Eivissa. A cadascun dels quatre viatges s’han reservat dues places per a professors de Formació Professional de la branca agrària, per tal de compartir la mateixa experiència i així adquirir coneixements. Part del cost dels viatges es sufraguen amb fons FEADER.
 
Al llarg del dia d’avui el grup realitzarà una visita del Laboratori de Biotecnologia i el Centre de producció de Llavors de la casa FITÓ ubicades a la comarca del Maresme.
 
Per demà dijous, està previst visitar les finques ecològiques de Can Fisas, situada a Molins de Rei, de la Vall Bio a Binifallet, i l'explotació Mas de Baix, de Santi Navarro de la localitat del Ginestar.
 
Ja per divendres està programat conèixer la cooperativa de segon grau ACTEL i unes finques de socis de la cooperativa al poble d’Alfes i el Parc Agrari del Baix Llobregat a la Masia de Can Comas.
 
El viatge també inclou una entrada a la fira agrària de Sant Miquel al saló nacional de maquinària agrícola a Lleida i EUROFRUIT, Fira Internacional de proveïdors de la industria fructícola.
 
Fins la data,  ja s’ha realitat el viatge de formació del sector boví lleter on es van visitar a Cantàbria i a Astúries la granja Cudaña, una granja familiar on es dediquen a la comercialització de màquines expenedores de llet pasteuritzada, venda d’embrions i vedelles, robots de munyir, etc i l’explotació lletera de Ceceño i les cooperatives Campoastur i Ascol (Asturiana de Control Lechero).
 
Queden programats per fer el viatge formatiu del sector ametller i oví, on els interessats visitaran la cooperativa centrada en fruits secs, oli d’oliva i vi: Unió Corporació Agroalimentària, Societat Cooperativa, a Lleida i, a Aragó, visitaran la finca La Borda de Pastores, a Sabiñánigo, on es fa divulgació sobre la ramaderia ovina tradicional; les instal·lacions a Saragossa d’Oviaragón, la cooperativa líder del sector oví; la planta de fabricació de mescla de pinsos de la cooperativa de Zuera i diferents finques i engreixadors de la zona de Jaca.
 
Finalment, els que realitzin el viatge enfocat al sector apícola visitaran a Girona les caseres de dos apicultors professionals. Assistiran a les caseres dels dos productors, la sala d’extracció dels productes apícoles, la maquinària i estris necessaris per a la manipulació, transformació i envasat dels seus productes i les seves botigues, on fan venda directa.