21 setembre 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

"La Nit de la Investigació 2018" congrega un centenar de menorquins NNota Informativa

"La Nit de la Investigació 2018" congrega un centenar de menorquins

La celebració ha comptat amb nombroses activitats de divulgació científica per a tots els públics
El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha inaugurat aquest divendres horabaixa, juntament amb el director del Centre Oceanogràfic de Balears del Instituto Español de Oceanografía, Antoni Quetglas, "La Nit de la Investigació 2018" a La Mola de Menorca. L'objectiu de la celebració és apropar la ciència i la recerca a la ciutadania, d'una manera lúdica i a través d'un contacte directe amb els experts i les expertes de l'àmbit.

L'Estació d'Investigació Jaume Ferrer ha estat l'escenari que ha acollit fins a 10 activitats, totes elles relacionades amb la ciència i la recerca però amb un enfocament d'humor i lleure, per tal de fer-les accessibles a tots els menorquins.

Així, els menorquins han pogut gaudir d'una jornada de portes obertes de l'Estació Científica Jaume Ferrer de La Mola, una exposició sobre els programes de seguiment científic que s'hi realitzen i altres dues exposicions sobre fotografies submarines: "Quatre Animals Flor de Menorca" i "Quatre nudibranquis de Menorca".

Així mateix, s'ha oferit el joc interactiu "Submergeix-te a la Mar Balear", el taller didàctic "La vida secreta de les llagostes" i les projeccions "Els boscos animals submergits del canal de Menorca" i "La mar des Grau a Addaia".

Finalment, els assistents també han pogut gaudir del monòleg científic "Llagostes per a tothom" i un tast de vins i formatges menorquins del Consell Regulador Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca.

La Nit Europea de la Investigació és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020. Té lloc des de 2005 a més de 250 ciutats europees simultàniament. A les Illes Balears la iniciativa compta amb la implicació de l'IFISC, l'IMEDEA, CSIC, CBE, l'IEO, SOCIB i la UIB.