3 setembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern inverteix 15.750.000 euros en la transformació i comercialització dels productes provinents del sector agrari NNota Informativa

El Govern inverteix 15.750.000 euros en la transformació i comercialització dels productes provinents del sector agrari

Aquesta quantitat pot generar una inversió potencial de fins a quasi 40 milions d’euros en el sector
El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) té en marxa les ajudes al sector agrari que permeten fomentar actuacions de disseny, producció i/o desenvolupament tecnològic de nous productes o processos agroalimentaris. A més a més, un altre objectiu és afavorir la cooperació entre petits agents de la cadena alimentària en la posada en marxa de processos innovadors en el sector.
 
La despesa pública total destinada ala indústria agroalimentària per al Pla de Desenvolupament Rural (PDR 2014-2020) és de 15.750.000€. Aquest import pot generar una inversió potencial de fins a quasi 40 milions d’euros en el sector primari. Aquestes ajudes van destinades a la millora i a la modernització en la transformació i la comercialització en la indústria agroalimentària com maquinària, naus industrials, etc. La intensitat de les ajudes és del 40% de la inversió.
 
Avui mateix el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard i el gerent del FOGAIBA, Guillem Rosselló han pogut visitar les instal·lacions de la Fàbrica de gelats i l’empresa Fet a Sóller, empreses que s’ha vist beneficiades per aquests tipus d’ajudes. En concret amb una nau industrial i amb la millora del cultiu de la taronja i en l’aprofitament dels subproductes.
 
Entre les actuacions subvencionables poden ser inversions materials o immaterials que es realitzin a les Illes Balears i afectin a la transformació, comercialització o desenvolupament de productes agrícoles , i que persegueixin algun dels següents objectius com els de millorar el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic. Fomentar els productes de qualitat. Afavorir la innovació i el respecte al medi ambient, la seguretat laboral, la higiene, el benestar animal i millorar les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental.
 
En aquesta legislatura ja hi ha hagut 6 convocatòries. Actualment hi ha una convocatòria oberta i ja s’han concedits 8.078.703 euros de 140 expedients resolts.