1 setembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Acord entre Govern, Consell i Ajuntament per adquirir els quarters des Castell NNota Informativa

Acord entre Govern, Consell i Ajuntament per adquirir els quarters des Castell



El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el batle des Castell, Lluís Camps, han anunciat aquest matí el principi d’acord entre les tres institucions públiques per adquirir els quarters de la plaça de l’Esplanada des Castell per a destinar-los a ús públic.

A partir del mes de setembre, s’iniciaran els procediments per part de cada institució que permetran signar el conveni de col·laboració que farà possible formalitzar posteriorment  el contracte de compravenda amb l’actual propietat dels quarters (SAREB). Es preveu que al desembre es signi l’acord institucional, en el qual es concretarà la participació de cada institució  i s’anunciaran els possibles usos dels quarters.
La previsió és que el procés, amb la signatura del contracte de compravenda, es completi en el primer trimestre de 2019.

En aquests moments, s’està ultimant l’acord de compravenda amb la SAREB, després de tres anys de negociacions.

La presidenta del Consell Insular ha destacat que “amb aquesta actuació donam resposta a una reivindicació històrica del municipi. Recuperam dos edificis amb un gran valor patrimonial per al poble i que tornaran a tenir un ús públic, fet que contribuirà a la dinamització social i econòmica del municipi”.

Per la seva banda, Marc Pons ha explicat que “aquest és el resultat de tres anys de negociacions iniciades pel Govern de les Illes Balears amb la SAREB per tal de poder per atendre una llarga reivindicació compartida entre la ciutadania, associacions i entitats del municipi”

El conseller ha assegurat que des del primer moment, just iniciar-se la legislatura, trobar la fórmula més adequada per recuperar per a Es Castell, amb titularitat pública, els quarters per donar-lis un ús públic que respongui a les necessitats de la ciutadania, ha estat una prioritat. 

Pons ha afirmat també que en els pressupostos de 2019, el Govern de les Illes Balears ja reservarà partida per a l’adquisició dels quarters.