1 setembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern subvenciona amb 1.500.000 euros la innovació en el sector agrari NNota Informativa

El Govern subvenciona amb 1.500.000 euros la innovació en el sector agrari

L’ajuda està finançada amb fons de l’impost de turisme sostenible
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha publicat avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears la segona convocatòria de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural per a projectes pilot. Els 1.500.000 euros de què disposa la subvenció provenen del fons de l’impost de turisme sostenible. Amb aquestes ajudes es fomentaran les actuacions de disseny, producció i/o desenvolupament tecnològic de nous productes o processos agroalimentaris. La intenció també és afavorir la cooperació entre petits agents de la cadena alimentària en la posada en marxa de processos innovadors en el sector agrari.

Els beneficiaris són els diferents agents de la cadena alimentària, com les agrupacions d’agricultors, cooperatives agrícoles, comercialitzadors, organitzacions interprofessionals agràries o agents individuals, que conformin un grup de cooperació entre ells.

Entre les actuacions subvencionables hi ha les despeses de funcionament, les despeses directes dels projectes específics de la innovació, inclosos els assajos, o les activitats de promoció, i la intensitat de les ajudes oscil·la entre el 60 % i el 90 % de la inversió.

En la convocatòria anterior es varen exhaurir tots els fons disponibles, va comportar una despesa aproximada de 920.000 € i s’hi varen presentar 16 projectes, entre els quals destacaven: un obrador comunal per a productes ecològics, un projecte de venda de proximitat de Farmers&Co, l’elaboració de sobrassada vegana, l’aprofitament de subproductes de la taronja o la comercialització de nous productes elaborats a partir de farina de garrova.