24 d’agost 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Consell de Govern: EL SOIB INVERTEIX 8 MILIONS D’EUROS PER EXECUTAR PROGRAMES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ CConsell de Govern

Consell de Govern: EL SOIB INVERTEIX 8 MILIONS D’EUROS PER EXECUTAR PROGRAMES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

\ Els programes, amb una taxa d’inserció de més del 75 %, permetran la contractació de 460 persones en el conjunt de les Illes Balears
\ Des de 2015, 1.152 persones s’han beneficiat d’aquests programes, que es caracteritzen per combinar formació i ocupació

El Consell de Govern ha autoritzat, a proposta de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, una inversió de 8 milions d’euros per finançar la convocatòria de subvencions destinades a donar continuïtat als programes SOIB Jove i SOIB 30, que permetran la contractació de 460 persones en el conjunt de les Illes Balears.

Ambdues iniciatives es caracteritzen per ser programes de formació en alternança amb l’ocupació en els quals administracions, organismes autònoms, fundacions o associacions sense ànim de lucre executen obres o serveis d’interès social; a més, permeten obtenir un certificat de professionalitat i millorar les oportunitats laborals de les persones en atur.

Els beneficiaris del programa SOIB Jove Formació i Ocupació combinaran la contractació amb la formació. Gràcies al programa, 170 persones desocupades menors de 30 anys seran contractades durant un període que pot variar entre 9 i 12 mesos. La iniciativa suposa una inversió de 3 milions d’euros i està cofinançada pel SOIB amb el Fons Social Europeu en el marc del Programa de Garantia Juvenil.
 
SOIB 30 Formació i Ocupació també combina la contractació amb la formació per a persones desocupades més grans de 30 anys, també durant un període d’entre 9 i 12 mesos. Aquesta mesura té un pressupost de 5 milions d’euros i està finançada pel SOIB amb fons de la Conferència Sectorial.

La principal novetat de les convocatòries d’enguany és que la contractació pública podrà ser d’entre 9 i 12 mesos per donar resposta a la necessitat d’alguns municipis de dur a terme accions formatives de més durada. Per a Formentera, es manté la possibilitat que la contractació sigui per un període de 6 mesos, atesa l’estacionalitat de l’ocupació d’aquesta illa.

Es tracta d’alguns dels programes del SOIB amb una taxa d’inserció més elevada. Dels beneficiaris de la convocatòria de 2015, un 78,6 % han estat contractats.

La xifra de beneficiaris des del 2015 fins al 2017 és de 1.152, i la inversió supera els 19 milions d’euros.

Els programes mixtos d’ocupació i formació amb les entitats locals són una de les actuacions previstes en el Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears 2017-2020.