2 d’agost 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Medi Ambient i la PIMEEF presenten una campanya per lluitar contra els incendis forestals a les Pitiüses NNota Informativa

Medi Ambient i la PIMEEF presenten una campanya per lluitar contra els incendis forestals a les Pitiüses

S’han editat 60.000 estalvis, 5.000 adhesius, 3.000 guies ràpides
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb el president de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera, Joan Riera, han presentat avui una campanya de difusió de bones pràctiques per prevenir incendis forestals, adreçada als residents i visitants de les Pitiüses.
 
La campanya, organitzada pel Servei de Xarxa Forestal de la Conselleria, consta de diferents actuacions de conscienciació amb el suport d’un material creatiu que s’ha transformat en estalvis, adhesius i guies ràpides, que tenen per objectiu reforçar el missatge de la campanya del Govern davant els incendis forestals, en què es vol incidir en la prevenció. De fet, l’eslògan d’enguany és “Prevenir depèn de tu. No et confiïs, foc vol dir perill. Ni 1 Foc al bosc”. Cal recordar que l’època de risc d’incendis s’inicia l’1 de maig fins al 15 d’octubre.
 
Els missatges que apareixen a les creativitats recullen consells bàsics per si algú s’allotja al bosc o a les proximitats, les actuacions que s’han d’evitar, com ara encendre coets, petards, ni fanalets, no llençar mai les llosques, evitar utilitzar la barbacoa dels jardins o circular amb vehicle fora dels camins. D’altra banda, també s’hi afegeix informació de prevenció als habitatges mitjançant un codi QR, que accedeix a la Guia de Prevenció d’Incendis Forestals.
 
S’han fet, doncs, 60.000 estalvis que aniran destinats a restaurants i bars. Aquestes tovalles es distribuiran entre els socis de la PIMEEF, que ha col·laborat en la seva difusió, així com a qualsevol establiment que hi estigui interessat. Per rebre aquestes estovalles cal que es posin en contacte amb la delegació de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca d’Eivissa, que n’entregarà 500 unitats.
 
 
 
Gràcies a la col·laboració de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera
(PIMEEF), els estalvis es distribuiran entre els socis de la Federació per tal de col·locar-los en els seus establiments.
 
En l’actualitat, PIMEEF està integrada per 52 associacions que aglutinen unes 1.500 empreses (aproximadament, 1.300 a Eivissa i 200 a Formentera) que donen feina a devers 8.000 treballadors en temporada baixa i 13.000 en temporada alta. Com a federació empresarial més representativa, PIMEEF és una interlocutora imprescindible davant els agents socials i les administracions públiques (ajuntaments, Consell, Govern Balear, Administració central), atès que participa en multitud d’òrgans generals i sectorials creats per les administracions autonòmiques i locals
 
A més, s’han imprès 5.000 adhesius per als cotxes. Aquest material es repartirà en els diferents punts d’informació que es posaran a les fires, mercats, supermercats que hi col·laborin cedint-nos un espai.
 
També s’han editat 3.000 guies ràpides de prevenció d’incendis forestals a Eivissa, per a immobiliàries, urbanitzacions i tots aquells habitatges de lloguer que es trobin al bosc o prop d’aquest. Aquestes es repartiran als diferents establiments i urbanitzacions. Les guies recorden que Eivissa té un clima mediterrani i el risc d’incendi forestal que això comporta, i recull tota una sèrie de consells, com els de la creativitat de l’estalvi.
 
Tots tres materials estan en quatre idiomes diferents —català, castellà, anglès i alemany—, ja que a més de conscienciar la població local, també es pretén arribar a la població estrangera.