31 juliol 2018 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Nou servei públic de suport a l’habitatge per a persones amb diagnòstic de salut mental NNota Informativa

Nou servei públic de suport a l’habitatge per a persones amb diagnòstic de salut mental

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació concerta 80 places del servei d’atenció a la llar amb entitats del tercer sector
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació oferirà per primera vegada un servei públic de suport a la llar específic de salut mental. Ho farà mitjançant la concertació amb entitats del tercer sector i oferirà 80 places per a persones més grans de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33 % associada a un diagnòstic de salut mental.
 
Avui la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i representants de les entitats que gestionen aquestes places han formalitzat la concertació del servei. En un any, la Conselleria destinarà 1,2 milions d’euros a finançar 80 places, de les quals 50 seran per a persones amb necessitat d’atenció d’alta intensitat i 30 de baixa intensitat, distribuïdes de la manera següent:
  • Fundació Deixalles (15 de baixa intensitat i 7 d’alta intensitat)
  • Es Garrover (11 de baixa intensitat i 17 d’alta intensitat)
  • Estel de Llevant (11 de baixa intensitat i 17 d’alta intensitat)
  • Gira-sol (13 de baixa intensitat i 9 d’alta intensitat) 
El servei de suport a l’habitatge es presta al domicili de la persona usuària, amb un horari flexible i adaptat, i té un objectiu socioeducatiu d’orientació i suport, atès que es dirigeix a millorar l’autonomia personal i la vida independent. Aquest servei, que no té un caràcter assistencial, també serveix per prevenir o evitar l’internament innecessari, o la utilització de recursos especialitzats, de les persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental que, amb una alternativa adequada, poden donar continuïtat a la seva permanència en el domicili de manera independent.
 
“Hem donat una passa qualitativa i quantitativa important. Ara ja tenim una estructura bàsica d’atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental”, ha apuntat la consellera Fina Santiago. La consellera ha recordat que aquest és el segon servei d’atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació integra a la cartera pública de serveis socials, després del servei ocupacional, també concertat per primera vegada aquesta legislatura i al qual es destinen 1,5 milions d’euros. Es compleix així el compromís de crear una xarxa pública d’atenció social en matèria de salut mental a les Illes Balears.

A la signatura de la concertació del servei hi han assistit, a més de la consellera Fina Santiago i del director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, Josep Falcó per part de la Fundació Deixalles, Pere Quetgles de l'entitat Es Garrover, Guillem Febrer de Estel de Llevant i Alfons Suárez de Gira-sol.