20 juliol 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La vicepresidenta presenta dues noves eines digitals de la Conselleria de Turisme NNota Informativa

La vicepresidenta presenta dues noves eines digitals de la Conselleria de Turisme

La pàgina web de la direcció general de Turisme fa accessible, per primera vegada, el registre de tota l'oferta turística reglada a la Conselleria; una APP permet al turista verificar si l'oferta de lloguer turístic és legal o no.
La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha presentat aquest divendres una aplicació mòbil que permet verificar la legalitat de l'oferta de lloguer turístic a l'illa de Mallorca.

L'APP, desenvolupada per la Fundació Bit i disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany), permet fer una recerca i verificar els habitatges censats al registre de la Conselleria de Turisme mitjançant el número de registre, l'adreça o el nom de l'establiment. Addicionalment, l'usuari pot cercar oferta legal a un mapa gràcies a una funció de geolocalització.

"En una comunitat amb l'economia basada en el turisme durant dècades, per primera vegada la ciutadania té tota la informació al seu abast, en un exercici de transparència i de vocació de servei públic," ha explicat la vicepresidenta Busquets.
La consellera ha destacat que la creació de la web i l’app “és, alhora, una protecció als consumidors, perquè podran estar segurs que han contractat un allotjament que compleix tots els requisits marcats per la normativa vigent, evitant tots els riscos que comporta l'oferta no reglada”.

Busquets, acompanyada pel director general de Turisme, Antoni Sansó, el gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, i el cap de servei d'Ordenació Turística, Felix Schmidle, ha aprofitat per presentar també una nova web de la direcció general de Turisme. Amb aquesta pàgina tothom té accés al Registre d'empreses, activitats i establiments turístics de l'illa de Mallorca, que inclou, per exemple, les empreses de Rent-a-car inscrites a Mallorca, i tota l'oferta d'allotjament turístic, segons les diferents tipologies.

Aquesta web és la part pública d'una eina que també serveix als funcionaris de la Conselleria, que tenen al seu abast un registre digital que facilita i agilitza la seva feina. Com que alguns tràmits podran ser automàtics, es redueixen els terminis de resposta per part de l'Administració i també el volum de feina per aquestes tasques. Per exemple, l'interessat obté la confirmació de l'alta al cens turístic a l'instant, sense haver d'esperar que l'administració revisi la seva documentació.

Accés al nou portal amb de la Direcció General de Turisme que posa a disposició de la ciutadania tota la informació general de figures turístiques i també ofereix eines per a verificar l'oferta legal d'habitatges turístics i facilitar els tràmits administratius.

https://www.caib.es/sites/M171108110243629/ca/presentacia/?campa=yes

La URL per a consultar el Registre de la Conselleria de Turismes es: www.caib.es/cathosfront/cens

L’aplicació per a verificar l’oferta de lloguer vacacional està disponible per a Android i IOS


https://www.caib.es/sites/M171108110243629/ca/app_mavil_de_vivienda_vacacional/