4 juliol 2018 | <9ªL> Presidenta

Armengol i la ministra de Treball visiten els joves contractats pel programa SOIB Joves Qualificats a la UIB NNota Informativa

Armengol i la ministra de Treball visiten els joves contractats pel programa SOIB Joves Qualificats a la UIB

El projecte del SOIB ha suposat una inversió d’1.900.000 euros i ha permès la contractació de 85 joves a la Universitat
La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio; la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han visitat 13 dels 85 joves contractats amb el programa SOIB Jove Qualificats a la UIB, que ha suposat una inversió d’1.900.000 euros.
 
Han fet la visita fet acompanyats pels catedràtics de Química, Félix Grases, de Física, Maxi San Miguel, i pel doctor Priam Villalonga, amb els quals han fet un recorregut pels laboratoris i instituts de recerca de l’IUNICS (Institut Universitari d’Investigacions en Ciències de la Salut) i l’IFISC (Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos).
 
Els 13 joves que han visitat estan treballant en projectes com: optimització del cultiu de cèl·lules primàries; estudi del fitat, recerca del dolor crònic;  neurodinàmica i psicologia clínica; programes d'intervenció cognitiva; eines d'intervenció terapèutica innovadores i fisicoquímica de biomaterials.
 
Després de comprovar les tasques que duen a terme, la ministra i la presidenta han mantingut una trobada informal amb una vintena de joves qualificats que treballen en el projecte que té per objectiu l’apropament de la recerca de la UIB a la societat.
 
La resta de joves contractats per la UIB fan feina en altres àmbits, com per exemple, Psicologia, Educació, Geografia, Meteorologia, Tecnologia SMART, aprenentatge de servei o Internacionalització.
 
SOIB Jove Qualificats Sector Públic 2017-2018


Els joves contractats a la UIB formen part de la convocatòria SOIB Jove Qualificats Sector Públic 2017-2018 i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil.
 
El programa es va posar en marxa l’any passat i és una iniciativa pionera a tot l’Estat. Està adreçada a menors de 30 anys amb estudis superiors i permet que, amb un contracte de 15 mesos i a jornada completa, els joves tinguin experiència professional relacionada amb allò que han estudiat.
 
A la visita també hi han assistit el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i el director del SOIB, Pere Torrens.