27 juny 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Impartida una jornada formativa per prevenir les agressions sexuals en el sector turístic NNota Informativa

Impartida una jornada formativa per prevenir les agressions sexuals en el sector turístic

L'Agència de Turisme, amb la col·laboració de l'IBdona, ha organitzat aquesta activitat per sensibilitzar i formar els professionals de l'àmbit

Professionals del sector turístic han assistit avui a la jornada formativa "Prevenció de les agressions sexuals en l'àmbit del turisme", organitzada per l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i impartida per l'Institut Europeu d'Estudis en Prevenció (IREFREA). La finalitat d'aquest tipus de formació és la conscienciació contra la violència de gènere en coordinació amb els professionals i les associacions de l'àmbit.

Des de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, amb la col·laboració de l'Institut Balear de la Dona (IBdona), s’ha impulsat aquesta jornada per sensibilitzar i formar aquelles persones que treballen en l'àmbit del turisme i així impulsar canvis en els contextos de l'oci nocturn i evitar les agressions sexuals en zones turístiques. És una acció emmarcada dins el Pla de Mesures contra les violències masclistes 2017-2020 del Govern de les Illes Balears.

Durant la sessió, que han inaugurat la directora de l'IBdona, Rosa Cursach, i el director gerent de l'AETIB, Jaume Alzamora, s'han avaluat casos pràctics per explorar les condicions que faciliten i promouen l'assetjament i les agressions sexuals en l'oci nocturn. La jornada ha estat eminentment pràctica, però també s'hi ha tractat la definició d'assetjament i s'ha presentat Stop-SV, un programa europeu de formació per prevenir la violència sexual en contextos d’oci nocturn que té com a objectiu promoure una estratègia europea comuna.

IREFREA és la institució que coordina aquest projecte europeu i la responsable de la seva implementació a Mallorca, en col·laboració amb la Confederació d’Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB), l’Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE) i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).

En el marc del Pla de Mesures contra les violències masclistes 2017-2020 del Govern de les Illes Balears, l’AETIB organitzarà en els pròxims mesos més accions per conscienciar i formar el personal del sector turístic i l'oci nocturn en la prevenció d'agressions sexuals. Aquestes accions també contribuiran a donar una imatge de les Illes Balears com una destinació turística en què valoram la convivència i les actituds responsables i cíviques.