28 maig 2018 | <9ªL> Conselleria de Salut

150 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears NNota Informativa

150 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

La unitat docent de l’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 46; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 19; l’Hospital de Manacor 2, i l’Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i Atenció Primària
La consellera de Salut, Patrícia Gómez; la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, i el gerent de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Xisco Marí, han donat aquest matí la benvinguda als 150 residents que comencen la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears, en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.
 
El nombre de residents incorporats a les Illes Balears el 2018 es veu així incrementat sobre els 136 que s’incorporaren l’any 2017, amb un creixement acumulat d’un 18 % respecte de l’any 2015. Entre els 150 residents hi ha 117 professionals de medicina, 25 professionals d’infermeria, 2 de psicologia, 4 de farmàcia, 2 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.
 
Distribuïts per illes, 133 residents faran la formació especialitzada a Mallorca; 11, a Eivissa, i 6, a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 46; l’Hospital Son Llàtzer, 19; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Can Misses, 1. La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària ha rebut 27 metges i 4 infermers; la Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears, 5 psiquiatres, 2 psicòlegs i 3 infermers; la  de Comares, 14 infermeres; la de Medicina Familiar i Comunitària d’Eivissa, 8 metges; la de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca, 6 metges, i la Multiprofessional de Pediatria, 9 metges i 4 infermers. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, excepte els de radiofísica i radiofarmàcia, 3, i els d’infermeria que n’hauran de fer dos.

Entre els nous residents, enguany s’han incorporat per primera vegada residents de cirurgia plàstica, estètica i reparadora, i cirurgia cardiovascular a l’Hospital Universitari Son Espases, i d’anatomia patològica a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, fruit de les recents acreditacions de les seves unitats docents.