17 maig 2018 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Educació convoca les proves per accedir als cursos d’ensenyaments esportius del 2018-2019 NNota Informativa

Educació convoca les proves per accedir als cursos d’ensenyaments esportius del 2018-2019

\El Pla estratègic per potenciar aquests estudis posat en marxa el curs passat, va aconseguir quasi triplicar el número d’alumnes matriculats
 
\L’oferta d’aquests ensenyaments arriba fins a les 11 modalitats per tal d’animar als estudiants a continuar amb els seus estudis
 
\Els alumnes interessats en cursar aquests ensenyaments s’han d’inscriure entre el 28 i el 31 de maig de 2018, ambós inclosos per poder fer les proves
 
 
La Conselleria d’Educació i Universitat mitjançant la seva Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, acaba de publicar al BOIB (12/05/2018) la resolució per la qual es regulen i es convoquen les proves d’accés a les distintes modalitats d’ensenyaments esportius previstes entre el proper 28 i 31 de maig de 2018, ambdós inclosos.     
 
Cal destacar que el curs passat la Conselleria va elaborar un Pla estratègic d’actuació per potenciar els ensenyaments esportius de règim especial (EERE) que ha aconseguit potenciar, ampliar i diversificar l’oferta i ha convertir aquests estudis en una oportunitat de seguir estudiant principalment per molt d’alumnes que desprès de l’Ensenyament Obligatori(ESO) no tenien clar com continuar els seus estudis així com també per persones adultes que volien continuar amb la seva formació.
 
Els ensenyaments esportius tenen com a finalitat preparar l'alumnat per a l'activitat professional en relació a una modalitat o especialitat esportiva, així com facilitar la seva adaptació a l'evolució del món laboral i esportiu i a la ciutadania activa des d'una formació integral i completa en cada disciplina esportiva. Els ensenyaments esportius tenen la consideració d’ensenyaments de règim especial i estan integrats en el sistema educatiu. Els de tècnic esportiu (grau mitjà) com ensenyaments secundaris post obligatoris i els de tècnic esportiu superior (grau superior) com ensenyaments superiors.
 
Les proves
 
Amb la finalitat de consolidar aquestes estudis per el curs 2018/19 es presenta per segon any consecutiu una oferta formativa de fins a 11 modalitats entre les que s’inclou busseig, piragua, atletisme, hípica, salvament i socorrisme, handbol i judo. Tenint en compte que aquests estudis necessiten d’un número mínim d’alumnes per grups per poder impartir-los. 
 
A la vegada que per mantenir l’accessibilitat als ensenyaments esportius es manté el número de centres on s’imparteixen aquests estudis, concretament a 6: l’IES CTEIB a Mallorca, l’IES Algarb a Eivissa i l’IES Cap de Llevant a Menorca, en horari d’horabaixa. I en horari de dematí a Mallorca, l’IES Guillem Sagrera de Palma, a Pollença a l’IES Guillem Cifre de Colonya i  a Manacor, a l’IES Mossèn Alcover. Cal destacar que l’IES Cap de Llevant a Menorca també té horari de dematí.  
 
 
Per poder accedir per primera vegada a aquests estudis és necessari inscriure a les proves de selecció previstes entre el 28 i 31 de maig de 2018, ambdós inclosos i en el cas de quedar places lliures, no es descarta obrir una convocatòria extraordinària per el mes de setembre.
 
Els requisits per poder accedir a les proves passa per tenir 16 anys (complits dins l’any natural) , cursar o tenir el títol d’educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent. La inscripció a les proves i la superació de les proves previstes pel mes de juny. A finals del mes de juny sortiran publicades les llistes d’admissió definitives.   
 
Aquesta iniciativa és fruit també del consens i la col·laboració amb les distintes federacions esportives de les Illes Balears, els centres i la comunitat educativa.
 
Es tracta d’una passa més dins les actuacions previstes al Pla Cap a l’èxit educatiu dirigit a disminuir l’abandonament escolar, millorar els resultats dels ensenyaments post obligatoris i fomentar la formació permanent al llarg de la vida.    
 
A l’actualitat a les Illes Balears 300 alumnes cursen estudis d’Ensenyament Esportius de Règim Especial (EERE). Cal recordar que el curs 2016-17, abans de posar en marxa aquest Pla estratègic el número d’alumnes era de uns 135. 
 
A la web ensenyamentsesportius.caib.es trobareu tota la informació sobre els cursos d’Ensenyaments Esportius de Règim Especial (EERE).