27 d’abril 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Consell de Govern: APROVAT EL CENTRE INTEGRAT DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CENTRE DE LA MAR, A MAÓ CConsell de Govern

Consell de Govern: APROVAT EL CENTRE INTEGRAT DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CENTRE DE LA MAR, A MAÓ

\ El centre impartirà el curs vinent FP en el camp de reparació i manteniment d’embarcacions nàutiques i sector maritimopesquer
\ El projecte serà desenvolupat conjuntament entre les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i d’Educació i Universitat 
 
El Consell de Govern ha aprovat el Projecte de decret pel qual es crea el Centre Integrat de Formació Professional Centre de la Mar, a Maó, el qual permetrà que aquest centre pugui impartir, a partir del setembre vinent, formació professional en els camps del transport i manteniment de vehicles (concretament, reparació i manteniment d’embarcacions nàutiques) i sector maritimopesquer.

L’execució del decret involucra les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i d’Educació i Universitat, i es preveu la col•laboració d’empreses del sector. 

A partir del setembre, previsiblement, aquest centre impartirà formació reglada a 18 alumnes. La intenció del Govern és potenciar el Centre de la Mar com a institució de referència nacional en nàutica, amb l’objectiu d’impulsar un sector estratègic i emergent que diversifica i desestacionalitza l’economia, alhora que genera llocs de treball de qualitat.

Formació nàutica en el Centre de la Mar

Cal destacar que des de principi d’any, el SOIB ha format 60 desocupats en matèria nàutica a les instal•lacions homologades del Centre de la Mar. Enguany s’ha sumat a l’anterior el Programa de Formació Dual en Nàutica, amb 10 alumnes i 8 empreses, qualificat per la Unió Europea com a bona pràctica en «economia blava».

A partir del setembre s’iniciarà la nova formació com a centre integrat de formació professional. L’objectiu és anar ampliant l’oferta formativa en nàutica els anys vinents, a mesura que el Ministeri d’Educació desenvolupi els currículums d’aquestes titulacions.

Per fer possible el Centre Integrat de Formació Professional, s’ha creat l’estructura de personal necessària, que comptarà amb un cap de servei de formació, que farà les funcions de cap d’estudis; tres places d’enginyers navals per cada departament; dues places de l’àrea de reparacions nàutiques; una de l’àrea d’eixàrcia i/o vela, i una plaça d’enginyer industrial per a l’àrea de motors.