18 d’abril 2018 | <9ªL> Presidenta

Armengol anuncia que el Centre de la Mar de Menorca esdevindrà un centre integrat de formació professional el curs vinent NNota Informativa

Armengol anuncia que el Centre de la Mar de Menorca esdevindrà un centre integrat de formació professional el curs vinent

A partir de setembre el centre començarà a impartir formació reglada en manteniment d’embarcacions, que se sumarà a la formació dual i la formació ocupacional del SOIB en nàutica
“A partir del curs vinent, el Centre de la Mar esdevindrà un centre integrat de formació professional i començarà a impartir formació reglada en manteniment d’embarcacions nàutiques”. La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet aquest anunci durant la visita al centre, a la qual també han assistit el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March.
Armengol ha destacat que “a la formació nàutica per a desocupats que duia a terme el SOIB a aquest centre, així com a la Formació Dual en aquesta àrea, ara se sumarà el primer cicle de Formació Professional Bàsica en Manteniment d’Embarcacions”. Així, i fruit del treball conjunt de les conselleries de Treball i Educació, juntament amb les empreses del sector, a partir de setembre aquest centre impartirà formació reglada a 18 alumnes.
En aquest sentit, la presidenta ha manifestat la intenció de potenciar el Centre de la Mar com a centre de referència nacional en nàutica per impulsar un “sector estratègic i emergent, que diversifica i desestacionalitza la nostra economia, alhora que genera llocs de treball de qualitat, amb bons salaris”.
“Actualment una tercera part dels llocs de treball en el sector s’estan cobrint amb professionals de fora –ha continuat la titular de l’executiu. Donam resposta a la demanda de capital humà per part de les empreses, refermant el nostre compromís amb la millora de l’oferta formativa”. “A partir del curs vinent, aquestes instal·lacions magnífiques tindran vida tot l’any, amb formació ocupacional, formació dual i formació reglada”.
Formació nàutica al Centre de la Mar
Des de principi d’any, el SOIB ha format a 60 desocupats en matèria nàutica. Enguany s’ha sumat el programa de Formació Dual en Nàutica, amb 10 alumnes i 8 empreses, qualificat per la Unió Europea com a bona pràctica en “economia blava”.
A partir del setembre, s’iniciarà la nova formació com a centre integrat de formació professional. L’objectiu és anar ampliant l’oferta formativa en nàutica els anys vinents, a mesura que el Ministeri desenvolupi els currículums d’aquestes titulacions.
Estructura de personal
Per fer possible el Centre Integrat de Formació Professional, s’ha creat l’estructura de personal necessària, que comptarà amb:
- Un cap de servei de formació, que fa les funcions de cap d'estudis
- Tres places d'enginyers navals, per cada departament, dues de l'àrea de reparacions nàutiques i una de l'àrea d'eixàrcia i/o vela.
- Una plaça d'enginyer industrial, per a l'àrea de motors.
 
 
Visita a Sasga Yachts
Després de la visita al Centre de la Mar, la presidenta i els consellers han visitat l'empresa Sasga Yachts, on han estat rebuts per Oriol Lorach, director financer, i Lluís Salom, responsable de l’àrea de producció.
Sasga Yachts té una trajectòria de 40 anys com a empresa familiar i fàbrica nàutica, i està adreçada al mercat internacional. Assistirà al 35th Palma International Boat Show, organitzat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), que tindrà lloc entre els dies 27 d’abril i 1 de maig.
Aquesta és una de les 8 empreses que participen al programa de formació dual en nàutica que s’imparteix al Centre de la Mar de Maó, formant i ocupant dos dels seus treballadors.