6 d’abril 2018 | <9ªL> Conselleria de Salut

Creu Roja presenta els seus projectes vinculats a salut a Patricia Gómez NNota Informativa

Creu Roja presenta els seus projectes vinculats a salut a Patricia Gómez

La Consellera s’ha reunit avui dematí amb els responsables dels programes i les activitats que desenvolupa l’entitat, i ha visitat la central de teleassistència
La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, han visitat avui l’oficina autonòmica de Creu Roja, on han mantingut una reunió de feina amb els seus responsables per conèixer de primera mà els programes de l’entitat vinculats a la salut, així com el funcionament de la central de teleassistència.
 
Durant la visita, han acompanyat Gómez i Fuster el president autonòmic de Creu Roja, Antoni Barceló; el secretari autonòmic, Joan Batle, i la coordinadora autonòmica, Juana Lozano.
 
En la trobada de feina, hi han participat també els responsables de les àrees de Salut, Socors i Emergències; Creu Roja Joventut; Inclusió Social; Gent Gran; Dona en Dificultat Social, i Formació, els quals han explicat les diferents iniciatives que duen a terme en l’actualitat.
 
Així, per exemple, s’ha parlat dels projectes de prevenció adreçats a dones que exerceixen la prostitució en centres tancats; dels tallers de prevenció de VIH per a col·lectius vulnerables; dels projectes d’atenció a la població drogodependent en institucions penitenciàries; dels serveis de préstec de llibres en els hospitals de Son Espases i Son Llàtzer; dels projectes d’educació per a la salut adreçats a joves d’entre 12 i 25 anys per promoure la sexualitat saludable i prevenir els riscs vinculats al consum de drogues; de la cobertura de serveis preventius aquàtics o de l’atenció a la gent gran.
 
En aquest darrer camp, els responsables de Creu Roja han explicat el funcionament dels serveis de préstec i cessió de productes de suport, com ara crosses, llits articulats, grues o cadires de rodes; de l’atenció i la capacitació de cuidadors; de la gestió de diversos centres de dia municipals i de la gestió del servei de repartiment de menjar a domicili a gent gran.
 
Així mateix, Gómez i Fuster han tingut l’oportunitat de visitar la central de teleassistència, que té per objectiu promoure l’autonomia de la gent gran i facilitar que pugui romandre a casa, en el seu entorn, de manera segura. Creu Roja ofereix un sistema de teleassistència mòbil que permet als usuaris demanar ajuda prement un botó d’alarma. També gestiona un localitzador que serveix d’ajuda a familiars i cuidadors de persones amb deteriorament cognitiu.
 
El 2018, Creu Roja té previst també implantar de manera pilot el sistema «Cuida’t +», que implicarà la implantació de 75 terminals en llars d’usuaris de teleassistència amb la idea de supervisar les seves malalties. Aquest programa permet controlar factors com ara la tensió o el pes de la persona i fer un seguiment de determinades rutines diàries, informació que es trasllada al sistema. D’aquesta manera, si es detecta cap situació irregular s’avisa de manera automàtica el centre d’atenció perquè verifiqui l’estat de l’usuari.