28 març 2018 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

El Govern i els sindicats defensen de manera conjunta la carrera professional del personal de la CAIB NNota Informativa

El Govern i els sindicats defensen de manera conjunta la carrera professional del personal de la CAIB

El Govern de les Illes Balears i els representants sindicals de la funció pública coincideixen en una defensa conjunta de la carrera professional del personal funcionari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears davant l’advertiment de recurs comunicat pel Govern de l’Estat en contra d’aquest complement. La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha presidit una mesa informativa amb els representants dels sindicats UGT, CCOO, CSI-F, STEI, SIMEBAL i SATSE juntament amb el director general de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro J. Jiménez. 

La consellera Cladera ha valorat el suport públic manifestat pels sindicats davant aquesta “ingerència” del Govern de l’Estat i ha manifestat que la carrera professional és un dret dels treballadors de la CAIB. El Govern de les Illes Balears, ha destacat la consellera, mantindrà “fins al final” la defensa de la seva aplicació, fruit dels acords aprovats per unanimitat amb les organitzacions sindicals en les meses sectorials i que s’ha inclòs en els pressuposts generals de la CAIB dels darrers anys sense tenir cap objecció.

“Farem tot el possible, el que calgui, per defensar la carrera professional”, ha afegit Cladera, a la vegada que ha traslladat un “missatge de tranquil·litat” als treballadors públics. També ha destacat que el Govern mantindrà la “tensió” en la defensa dels interessos de Balears i del personal de la CAIB i ha incidit en què Balears compleix els objectius d’estabilitat pressupostària. Així es reflecteix al resultat provisional de 2017, any al qual Balears va complir totes les regles fiscals (límits de dèficit i deute i regla de la despesa) per segon exercici consecutiu i va tancar amb superàvit, fet que permetrà reduir el deute públic de la CAIB en termes absoluts per primera vegada en la història.

Cladera també ha demanat “responsabilitat” a tots els partits polítics per “fer recapacitar” al Govern de l’Estat i evitar la presentació d’un recurs contra la carrera professional. Els serveis jurídics i l’Advocacia de la CAIB preparen els arguments que seran defensats pròximament a la convocatòria de una comissió bilateral amb el Govern de l’Estat per tal de resoldre les discrepàncies manifestades per la Secretaria d’Estat de Coordinació Territorial del Ministeri de Presidència i per les Administracions Territorials en relació a la carrera professional, la sanitat universal i la inclusió dels creuers dins dels establiments subjectes a la meritació de l’Impost de Turisme Sostenible.