28 març 2018 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Sa Pobla disposa des d’avui d'un aparcament d'enllaç a l’estació per afavorir la intermodalitat amb el tren NNota Informativa

Sa Pobla disposa des d’avui d'un aparcament d'enllaç a l’estació per afavorir la intermodalitat amb el tren

El conseller assegura que les obres d’electrificació fins a sa Pobla ja tenen el 95 % de pals col·locats i les canalitzacions fetes en el 69 %
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha visitat avui l’aparcament de dissuasió ubicat a l’estació de sa Pobla amb l’objectiu d’afavorir l’ús del tren i reduir els desplaçaments en vehicle privat.
 
L’aparcament té una superfície de 1.886 m² i 66 places, tres d’elles destinades a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.
 
La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, a través d’SFM, ha invertit 103.008,51 euros en l’adequació d’aquest aparcament.
Els treballs per a l’habilitació de l’aparcament es varen iniciar el passat mes de gener i, a partir d’avui, 28 de març, la instal·lació està oberta al públic.
 
El batle de sa Pobla, Biel Ferragut; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capellà, han visitat també l’aparcament.
 
El conseller Marc Pons ha destacat que aquesta infraestructura ajudarà a fomentar l’ús del tren a tots els residents de la zona, ja que el seu objectiu principal és ser un aparcament d'enllaç per fomentar la intermodalitat amb el transport públic. “Facilitam que es pugui deixar el cotxe a l’estació i utilitzar el tren per desplaçar-se”, ha dit Pons.
 
Igualment, el conseller ha destacat que una de les línies de feina d’SFM és anar dotant d'aquests tipus d’aparcaments totes aquelles estacions on sigui possible fer-los.
 
Pons ha afegit que l’aparcament que s’ha obert avui a sa Pobla suma valor al projecte d’electrificació.
 
“Els residents de sa Pobla disposen a partir d’avui d’aquest espai per deixar el seu vehicle i pujar al tren per desplaçar-se. I, en uns mesos, aquest estiu, ho podran fer ja en trens elèctrics. Guanyam temps, comoditat i fomentam la mobilitat sostenible”, ha destacat el conseller.
 
El conseller ha recordat que les obres d’electrificació del tren, fins a Manacor i fins a sa Pobla, avancen i que ja han superat el 60 % d’execució.
 
En el tram de sa Pobla, s’ha completat ja el 69 % de la canalització i s’ha col·locat ja el 95% dels pals.
 
La inversió total en l’electrificació és de 35 milions d’euros, que amb IVA arriben a 40 milions.
 
La meitat del cost es finança a través dels fons europeus FEDER.
 
El conseller també ha explicat que l’aparcament, posteriorment, disposarà de marquesines amb plaques solars, en compliment de la futura llei de canvi climàtic, que preveu que els aparcaments de més de 1.000 metres quadrats han d’incorporar plaques solars el 2025.