12 març 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Patronat de Cabrera lamenta la manca de transparència del Govern Espanyol en l’ampliació del Parc Nacional NNota Informativa

El Patronat de Cabrera lamenta la manca de transparència del Govern Espanyol en l’ampliació del Parc Nacional

El conseller Vicenç Vidal es reuneix dijous amb la secretària d’estat de Medi ambient
El Patronat de Cabrera ha traslladat a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca la seva preocupació davant la paralització de l’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera per part del ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient el passat mes de juny sense haver comunicat encara els motius per a fer-ho. Aquesta és precisament una de les qüestions que tractarà dijous el conseller Vicenç Vidal a la reunió a Madrid amb la secretària d’Estat del Medi Ambient María García. I és que tampoc s’ha obtingut resposta a la carta que el Patronat va enviar a la Ministra Isabel García Tejerina el mes de desembre sol·licitant aquesta informació. Així ho ha explicat avui al Patronat el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, en el que ha traslladat també la preocupació per part de la Conselleria i ha incidit en la manca de informació oficial que es te sobre aquesta qüestió tot i ser part implicada.
 
El Ministeri va paralitzar el juny de 2017 la proposta per a aquesta ampliació, feta per la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, després que, gairebé un any abans, el juliol de 2016, es constituís la Comissió Bilateral entre la Conselleria i l’Organisme de Parcs Nacionals (OAPN), en la qual es va acordar redactar una proposta tècnica d’ampliació a partir d’un procés de participació entre els diferents sectors implicats o afectats. El gener de 2017, la Comissió va acordar per calendari que l’aprovació inicial es produís per juny, però després de diferents reunions de treball i de rebre aportacions d’altres departaments ministerials, en la reunió del mes de juny el Ministeri, per documents interns, va decidir bloquejar el procés.
 

Documents adjunts: